Bucuresti

Care sunt elementele pe care trebuie sa le stii atunci cand ai tulburari de anxietate?

Care sunt elementele pe care trebuie sa le stii atunci cand ai tulburari de anxietate?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
279

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Intr-un prezent haotic, in care oamenii rareori isi gasesc timp pentru propria sanatate mentala, foarte multi sunt cei care se confrunta cu tulburari de anxietate. Aceasta problema este din ce in ce mai raspandita, mai ales in randul tinerilor care isi neglijeaza odihna sau care gonesc excesiv pentru banii pe care si-i doresc.

In momentul in care indivizii isi dau seama ca ceva este in neregula si sunt diagnosticati cu anxietate, trebuie sa se documenteze cat mai bine, astfel incat sa se repuna pe picioare. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele elemente pe care trebuie sa le stie pentru a-si face perioada de tratament mult mai simpla si mai usoara!

Ce sunt tulburarile de anxietate?

Pentru inceput, indivizii trebuie sa stie ca tulburarile de anxietate sunt asociate in general cu starile excesive de ingrijorare, dar si cu lipsa de somn, incapacitatea de concentrare si frica de cercurile sociale. Este vorba despre o stare in care oamenii ajung din cauza faptului ca multa vreme s-au neglijat din punct de vedere fizic si psihic, iar timpul nu iarta pe nimeni.

Tulburari de anxietate: tratabile?


Important este ca adolescentii si adultii sa stie ca atunci cand sufera de tulburari de anxietate se pot vindeca, insa este esential ca ei sa urmeze intocmai sfaturile unor medici de specialitate. De exemplu, exista tratamene medicamentoase care, combinate cu exercitii fizice constante si cu incetinirea ritmului de viata pot conduce la restabilirea echilibrului psihic si fizic. In acelasi timp, cei care isi doresc sa se bucure de tratamente moderne, mai avansate pot apela la terapie. In acest fel, ei vor fi monitorizati in permanenta de specialisti care stiu cum sa se ocupe de fiecare caz in parte si vor primi tot sprijinul de care au nevoie.

Cat timp dureaza vindecarea?

In ceea ce priveste procesul de vindecare, nu exista o perioada clar definitiva, aplicabila tuturor pacientilor. Pentru fiecare individ in parte, lucrurile pot sta altfel. In functie de puterea constientizare, dar si de dorinta de a-si imbunatati viata, oamenii pot scapa de anxietate fie in cateva saptamani, fie in cateva luni. Important este ca indivizii sa nu intarzie sa ceara ajutor, iar ulterior sa fie responsabili si sa faca o schimbare importanta in viata lor pe toate planurile.

Formele anxietatii

Potrivit medicilor de specialitate, pana in prezent au fost identificate 7 tipuri de anxietate cu care oamenii se pot confrunta de-a lungul vietii. Tulburarea de anxietate generalizata, fobia sociala, atacurile de panica, agorafobia, fobiile specifice, tulburarile de stres post-traumatice si tulburarile obsesiv-compulsive sunt formele de anxietate cele mai cunoscute care sunt intalnite la pacienti.

In functie de tulburarile cu care se confrunta, viata indivizilor poate fi afectata atat pe plan emotional, cat si pe plan sentimental sau chiar financiar. Atunci cand nu mai au capacitatea de a colabora bine cu colegii de la munca si cand isi fac mult prea multe griji in privinta relatiilor amoroase pe care le au, oamenii nu mai au capacitatea de a-si gestiona corespunzator actiunile.

Autor