Bucuresti

Castigatorii concursului Can Art & Design Festival

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
374

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Luni, 14 decembrie 2015. Concursul Can Art&Design Festival şi-a ales câştigătorii cele de-a doua ediţii. Asociaţia Alucro a premiat cele mai bune creaţii, în cadrul Galei Premiilor Pentu Un Media Curat, organizată vineri, 11 decembrie 2015, în prezenţa invitaţilor speciali din board-ul programului european de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, Every Can Counts.
Evenimentul de premiere a câştigătorilor concurslui Can Art&Design Festival a avut loc în cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, vineri, 11 decembrie 2015, în prezenţa unor invitaţi speciali din industria aluminiului – Maarten G. Labberton, European Aluminium Packaging Group, şi Andy Doran, Novelis.
Cele mai bune 4 proiecte din cele peste 100 de proiecte înscrise în cea de-a doua ediţie a concursului, la secţiunile Can Bag Design, Design, Hand-made Adulţi şi Hand-made Copii, au fost alese de Asociaţia Alucro – Every Can Counts şi partenerii proiectului – IBM România, Auchan, Alro Slatina şi UNARTE pentru a fi premiate. Alţi cinci participanţi au fost premiaţi pentru popularitatea lucrărilor pe care le-au realizat, votate pe pagina de Facebook a concursului.
Premiile au constat în suma de 500 euro pentru fiecare secţiune şi vouchere de cumpărături pentru câştigătorii premiilor de popularitate. Acestea au fost acordate după cum urmează:
Premiul pentru Secţiunea Can Bag Design i-a fost oferit lui Mădălin Stancu, pentru un design de sacoşă în care a ilustrat cele cinci stadii de strivire a unui doze de aluminiu.
Premiul pentru Secţiunea Design a fost câştigat de două absolvente ale Facultăţii de design, Cosmina Vîlcu şi Ana Vasiliu, care au realizat o lucrare originală din doar 14 doze, pe care au numit-o „Lampa Nai”.
Premiul pentru Secţiunea Hand-made Adulţi i-a fost acordat Alexandrei Putineanu pentru o lucrare complexă, numită „Cartier vintage”.
Premiul pentru Secţiunea Hand-made Copii a fost câştigat de un elev din Ploieşti, Nicolae Mareş, pentru construirea unei machete care ilustrează aglomeraţia urbană.
Premii de popularitate au fost oferite în baza voturilor publicului, primelor cinci clasate lucrări, după cum urmează:
Locul 1 a fost obţinut de lucrarea „Trenul” realizată de Mihaela Mareş.
Locul 2 în clasament l-a primit lucrarea „Iarna în Londra”, realizată de Iancu Andreea, Negoiţescu Ioana, Zoicaş Andra, Matei Teodora şi Nedelcu Gabriela.
Locul 3 a fost obţinut de Goarnă Alexia, locul 4 de Mihai Alexandra, iar locul 5 de Vlăsceanu Georgian.
Lucrarile câştigătoare la cele 4 secţiuni pot fi admirate aici:
  1. Can Bag Design
  2. Design
  3. Hand-made Adulţi
  4. Hand-made Copii
Conceptul Can Art&Design Festival a fost lansat în 2014, pentru a încuraja revalorificarea dozelor din aluminiu, prin refolosirea acestora în scopuri artistice.