Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cat costa o soba de teracota noua

Cat costa o soba de teracota noua

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 9 luni si 1 saptamana
Vizualizari
367

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Materialele necesare pentru sobe de teracota

Cei care au crescut cu sobe de teracota stiu cat de placut este sa petreci timp intr-o astfel de incapere. Sunetul lemnelor care ard este inconfundabil, iar daca bunica obisnuia sa faca mancare pe plita, experienta era completa.

Din fericire, contrar asteptarilor, in zilele noastre nu doar la tara se mai pot gasi sobe de teracota. Tot mai multi proprietari de case aleg varianta sobei de teracota in detrimentul altei metode de incalzire a locuintei. Noile modalitati de constructie a unei sobe, dar si modernizarea cahlelor, permit ca soba teracota sa functioneze pe lemne, carbune, gaz si nu numai. In plus, soba va rezista in casa cateva zeci de ani, deci este o alegere durabila. Iar de capacitatea sobei de teracota de a pastra caldura un timp indelungat nu se poate indoi nimeni.

In ceea ce priveste pretul final pe care il are o soba de teracota, acesta depinde de materialele utilizate in constructia sa, de modelele alese si, bineinteles, de manopera. De asemenea, exista si varianta achizitionarii unei sobe de teracota gata construita. In acest caz, preturile variaza in functie de model.

Pentru a face sobe de teracota este necesar sa fie achizitionate materialele pentru cupola, pentru randurile intermediare si pentru soclu. De asemenea, mai este nevoie de un burlan si de usa sobei de teracota. Cei care au nevoie si de plita vor achizitiona materiale in plus pentru aceasta. Pentru zidirea cahlelor va fi nevoie de argila sau ciment refractar, iar pentru fixarea acestora sunt necesare cleme. Trebuie luata in calcul si caramida pentru focarul sobei de teracota si a canalelor de fum, dar si gratarul din fonta.

In functie de tipul materialelor alese, pretul sobei de teracota poate sa inceapa de la aproximativ 2000 de lei, incluzand si manopera. Limita maxima depinde strict de alegerile persoanei in materie de materiale pentru sobe de teracota.

In achizitionarea cahlelor trebuie luata in calcul intreaga suprafata a unei sobe de teracota, incepand cu bordura de sus si colturile de cornisa (cupola), continuand cu randurile urmatoare, pentru care se utilizeaza placi de dimensiuni mai mari si colturi si terminand cu bordura de jos, formata din soclu cu placi si colturi.

Pretul cahlelor, al placilor pentru soba, lateralelor pentru cornisa si al colturilor poate sa inceapa de la aproximativ 10-15 lei pe bucata si sa depaseasca 100 de lei. Exista arcade, etajere si ocnite (placi ornamentale) al caror pret ajunge si la 200 de lei pe bucata. La aceste preturi se adauga toate celelalte materiale si manopera:

  • materialele pentru plita, daca este cazul;
  • argila cu praf de samonta sau ciment refractar – 5-10 lei pachetul;
  • caramida – 2-30 de lei per bucata;
  • cleme din sarma de otel – aproximativ 15 lei bucata;
  • sistemul de evacuare a fumului (burlan si accesorii) – 5-200 de lei bucata;
  • usa sobei de teracota – 100-500 de lei;
  • manopera – 600-5000 de lei.

Limitele minime si maxime ale acestor preturi sunt extrem de variate, iar costul final al unei sobe de teracota se poate ridica si la peste 10000 de lei daca se utilizeaza cele mai costisitoare materiale pentru a o construi.

Sobe de teracota gata facute

Cea de-a doua optiune, in afara construirii unei sobe de teracota de la zero, este achizitionarea uneia care trebuie doar montata in locuinta. Si in acest caz exista mai multe variante, al caror pret porneste de la 1300 de lei si poate sa ajunga pana la 3500 de lei. Exista mai multe modele de astfel de sobe. Unele dintre ele sunt prevazute cu plita, altele cu cuptor. De asemenea, in magazinele de specialitate exista modele de sobe cu putere mica, ce incepe de la 6.5 kW, acestea fiind si cele mai accesibile la pret. Puterea maxima poate ajunge la 12 kW, iar pretul acestor modele de soba este direct proportional.

Unul dintre avantajele sobei de teracota gata pentru montat si utilizat este felul in care a fost construita. Cei mai buni producatori, unul dintre acestia fiind Prity, pun la dispozitia clientilor sobe de teracota realizate la cele mai inalte standarde. Exista modele cu design diferit, care se potrivesc fie unui decor elegant, fie unei incaperi rustice. Chiar si pentru locuintele decorate in stil modern se pot gasi modele potrivite de sobe.

In concluzie, cei care aleg sa construiasca soba de la zero trebuie sa apeleze la un specialist priceput, care ii poate sfatui in privinta alegerii materialelor. In caz contrar, pretul sobei de teracota poate fi nejustificat de mare. Tinand cont de faptul ca exista sobe de teracota deja construite, care trebuie doar montate in locuinta, multe persoane aleg aceasta varianta practica si accesibila.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro