Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Câte tipuri de hartie A4 există și cum trebuie folosite

Câte tipuri de hartie A4 există și cum trebuie folosite

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
497

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pentru fiecare imprimare, există un tip de hârtie recomandat. Poate fi destul de complicat să alegi de fiecare dată exact varianta potrivită, având în vedere că există atât de multe modele și dimensiuni diferite disponibile pe piață. Dacă ai de printat un documente obișnuit, probabil că și tu, la fel ca majoritatea oamenilor vei utiliza hartie A4 clasică, de aproximativ 89 g. Vei avea însă nevoie de un top de hârtie A4 special pentru sistemele laser color digitale, deoarece dimensiunea, grosimea și finisajul sunt detalii extrem de importante.

Pentru ca proiectul tău să fie unul de calitate, va trebui să alegi exact tipul de hârtie A4 care se potrivește cel mai bine pentru a scoate în evidență conținutul vizual și textual al proiectului. În prezent, există mai multe opțiuni de hârtie A4 ca oricând, iar alegerea variantei optime poate da bătăi de cap chiar și specialiștilor. Am pregătit un mic ghid cu informațiile importante despre diferite tipuri de hârtie A4 și caracteristicile fiecăruia, astfel încât să știi exact la ce să te uiți înainte de a cumpăra.

Dacă ai comandat vreodată orice produs tipărit, cum ar fi cărți de vizită sau invitații, probabil că ai fost întrebat de greutatea pe metru pătrat. Acest indicator este cel care îți spune foarte multe despre hârtia pe care o vei primi. Greutatea diferitelor tipuri de hârtie este măsurată pornind de la o foaie de probă tăiată la dimensiunea de un metru pătrat. Indiferent de dimensiunea hârtiei pe care o cumperi, măsurarea greutății este un standard, care se stabilește pentru foaia de un metru pătrat.

De exemplu, poți cumpăra hârtie A4, dar care să difere enorm în funcție de greutatea specificată, de la 55 g/mp la 400 g/mp. Hârtia de 55g/mp eset foarte ușoară și foarte subțire, față de hârtia de 400g/mp, care este groasă și foarte rezistentă.

  1. 35-55 g/mp - este cel mai ușor tip de hârtie de calc, variază de la hârtia translucidă la hârtia de ziar.
  2. 75-90 g/mp - este hârtia potrivită pentru schițe sau caiete. Este suficient de groasă pentru a desena cu creionul, dar cerneala poate curge.
  3. 90-100 g/mp - este cea mai des utilizată hârtie pentru imprimantele de uz casnic sau de birou.
  4. 120-140 g/mp - este hârtia utilizată în special pentru posterele de produse, fiind mai rezistentă și mai lucioasă.
  5. 210-300 g/mp - este un tip de hârtie mai gros și mai rigid, dar care se poate îndoi. Este, în general utilizat pentru unele coperți de reviste sau pliante de calitate superioară. Această hârtie este recomandată și pentru acuarele sau pictură.
  6. 350-400 g/mp - este cea mai groasă hârtie, apropiindu-se foarte mult de carton. Aceasta este cea mai rigidă, cea mai robustă hârtie și este folosită pentru cărți de vizită și invitații.

Pe lângă greutate, hartia A4 se diferențiază prin alte câteva caracteristici speciale, astfel:

  • Hârtia mată. Este una dintre cele mai frecvent utilizate, fiind potrivită pentru toate proiectele de imprimare casnice sau de office. Este finisată cu un strat alb, care ajută cerneala să se usuce mai repede decât pe alte tipuri de hârtie, fiind utilizată pentru documentele care trebuiesc utilizate rapid.
  • Alb strălucitor. Este o hârtie netedă și netexturată, fiind recomandată pentru imprimarea față-verso de înaltă calitate. Este foarte prezentabilă, iar luminozitatea hârtiei asigură faptul că poate fi imprimată pe ambele fețe, fără ca imprimarea să fi vizibilă pe partea cealaltă.
  • Hârtia lucioasă. Este utilizată în mod tradițional la imprimarea imaginilor sau a fotografiilor, mai degrabă decât a textelor. Suprafața lucioasă absoarbe cerneala, având posibilitatea de a produce culori strălucitoare și imagini clare. Claritatea este mult superioară față de hârtia mată.

Sursa foto: piqsels.com

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/