Bucuresti

Cauți un psiholog în București? Sfaturi pentru a alege cel mai bun psiholog

Cauți un psiholog în București? Sfaturi pentru a alege cel mai bun psiholog

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Vizualizari
308

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă te-ai hotărât să faci primul pas către psihoterapie, dar te întrebi cum poți alege cel mai bun specialist pentru tine vei descoperi în articolul ce urmează un mini-ghid în alegerea psihoterapeutului.

Iată cum:

În funcție de specializare

Când alegi un psihoterapeut, este necesar să iei în considerare mai mulți factori - în special factorii profesionali și personali. Există mai multe tipuri de psihologi și este necesar să îl cauți pe cel potrivit nevoilor tale. Poate ai nevoie de un psihoterapeut specializat pe traume timpurii sau de unul care să te ajute să îți gestionezi anxietatea. Un psihoterapeut eficient va reuși să își croiască abordarea în funcție de nevoile personale ale pacientului pe care îl tratează.

În funcție de abordarea psihoterapeutică

Cele două mari direcții ale terapiei se împart în terapie cognitiv-comportamentală și psihoterapie. Ambele abordări sunt la fel de eficiente și au o bază comună: o relație solidă terapeut-pacient. Terapia cognitiv-comportamentală se concentrează mai mult pe gestionarea unor comportamente dăunătoare sau neplăcute, pe când psihoterapia are rolul de a sonda mai mult în psihic. Este bine să știi ce direcție vrei să rezolvi cu un psiholog (de ex. poate vrei să scapi de fumat sau poate vrei o relație mai sănătoasă cu cei dragi) atunci când te-ai hotărât să apelezi la serviciile acestuia.

În funcție de disponibilitate

Din pricina pandemiei de coronavirus, din ce în ce mai mulți psihologi și-au mutat serviciile în mediul online. Acest aspect este un avantaj pentru viitorii pacienți: acum poți alege un psiholog Bucuresti chiar dacă locuiești în acest oraș sau nu. De asemenea, vei descoperi că apelând la un psiholog online vei putea alege când să susții ședințele și din ce locație ceea ce ușurează întreg procesul terapeutic. Așadar, caută un specialist care poate susține ședințele de psihoterapie online pentru a salva timp, pentru a nu fi nevoit să lipsești de la birou și pentru a avea intimitate și confort în ședințele desfășurate chiar la tine acasă.

În funcție de formarea acestuia

Poate părea un aspect evident, dar un psiholog cu mai multă experiență va ști să abordeze o paletă mai largă de probleme. Caută un psihoterapeut acreditat, care poate face dovada studiilor de specialitate și care face parte dintr-un colegiu.

În funcție de chimia dintre voi

Dincolo de factorii pragmatici pe care trebuie să îi ai în vedere pentru alegerea unui psihoterapeut, este importantă și impresia pe care o ai la primul contact cu specialistul. Chiar dacă această alegere pare mai degrabă sufletească decât rațională, ea nu este mai puțin importantă. Felul în care vorbește, primul contact la telefon sau cu site-ul său, modul în care abordează un nou client ș.a.m.d pot înclina balanța către alegerea unui specialist în detrimentul altuia. La cabinetul de psihologie Mind Institute o găsești pe Bogdana Bursuc, terapeut cu experiență, pregătită să te ajute să descoperi răspunsuri la întrebările și problemele tale de zi cu zi.