Bucuresti

Ce acte iti trebuie si care sunt conditiile pentru un credit in mai putin de 24 de ore

Ce acte iti trebuie si care sunt conditiile pentru un credit in mai putin de 24 de ore

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
SEO Power
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Traiul in ziua de astazi nu este tocmai usor. Preturile la alimente, utilitati, combustibil si alte lucruri de stricta necesitate cresc constant, iar, pentru foarte multi oameni, veniturile raman la fel. Ce este de facut in aceste conditii? Ce pot face oamenii atunci cand nu mai au resurse financiare pentru a-si achizitiona bunurile sau serviciile de care au nevoie? Solutia poate veni de la asa-numitele credite nebancare, oferite de IFN-uri.

Care sunt conditiile de acordare pentru creditele nebancare
Creditele IFN sunt populare in Romania din mai multe motive: nu necesita multe acte, se acorda usor, se pot vira si sume mici, dar si sume mai mari. Insa, cel mai mare avantaj al unui astfel de credit este ca prezinta criterii de eligibilitate in care se pot incadra foarte multi oameni, chiar si cei cu venituri modeste sau cei care au rate la alte institutii nebancare sau bancare. IFN-urile au un rol foarte important in satisfacerea cererii tot mai mari de credite de pe piata. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice pot beneficia de imprumuturi pe termen scurt sau mai lung.

Majoritatea IFN-urilor pun urmatoarele conditii pentru a acorda un credit catre o persoana fizica:

  • cetatenie romana
  • varsta de peste 20 de ani
  • sa aiba o sursa constanta de venit (salariu, pensie, etc.)
  • posesor al unui cont bancar
  • posesor al unei adrese de e-mail si al unui numar de telefon.

Comparativ cu criteriile de eligibilitate stabilite de institutiile bancare, aceste conditii sunt flexibile si usor de indeplinit. Asa se explica si rata foarte mare de aprobare a imprumuturilor.

Acte necesare pentru salariati si pentru pensionari
Spre deosebire de banci, care pana sa acorde un credit au nevoie de un dosar complet cu acte, IFN-urile sunt, din nou, mai accesibile. In cele mai multe cazuri, cererile de creditare se pot completa si transmite online, fara sa fie nevoie de drumuri in oras, de asteptat la cozi sau de stres si alergatura. Pe langa solicitarile care se fac prin platforma IFN-ului, oamenii mai pot beneficia de credite pe termen scurt sunand la societatea respectiva sau trimitand un simplu SMS. Asa-zisul dosar pentru acordarea unui credit nebancar consta in doar doua acte principale, in cazul persoanelor fizice.

Acte necesare pentru salariati:

  • copie dupa cartea de identitate
  • adeverinta de salariu, pentru cazul in care veniturile nu pot fi verificate la ANAF, in baza de date.

Acte necesare pentru pensionari:
  • copie dupa cartea de identitate
  • copie dupa decizia de pensionare
  • cupon de pensie.

Specialistii de la Financer spun ca dupa ce solicitarea a fost transmisa si actele necesare au fost incarcate in platforma, dureaza un timp foarte scurt in care reprezentantii IFN-ului se pun de acord in privinta unui raspuns. Ulterior, dupa numai o ora, de foarte multe ori, angajatii il informeaza pe solicitant daca i se acorda creditul sau nu. Intregul proces este desfasurat de la distanta, iar banii pot fi virati in cateva ore, astfel incat nevoia persoanei in cauza sa fie satisfacuta urgent.

In concluzie, IFN-urile le ofera oamenilor posibilitatea de a primi rapid si usor banii de care au nevoie, in conditiile in care facturile sunt tot mai mari, iar cosul zilnic de cumparaturi este tot mai scump.