Bucuresti

Ce avantaje ofera containerele modulare in era COVID-19?

Ce avantaje ofera containerele modulare in era COVID-19?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 6 zile si 23 ore
Vizualizari
61

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cand o lucrare de constructie se desprinde de regula conform careia constructia trebuie sa aiba loc pe un amplasament fix si unic - casa permanenta a proiectului - se deschid o multime de alte usi noi. Acelasi lucru este valabil in cazul containerelor modulare, o solutie unica ce ajuta antreprenorii, institutiile statului si multe organizatii sa gaseasca solutii rapide, ieftine, eficiente pentru amplasarea si utilizarea containerelor de tip modular.

Exista multe avantaje pe care le aduc containerele modulare - economii de timp, de forta de munca, resurse materiale mai mici. O lipsa continua de muncitori calificati in constructii ar putea determina tot mai multe companii si entitati sa apeleze la constructiile in afara amplasamentelor. Si crizele, asa cum este pandemia COVID-19, creeaza sistuatii in care construirea modulara devine pur si simplu o necesitate.

Nu este un secret faptul ca aceste containere modulare au reprezentat solutii rapide in Romania in multe situatii, in ultimul an care a fost grav zguduit de pandemia COVID-19. Iata doar cateva exemple:
- mai multi copii din Bucuresti si din tara au inceput anul scolar in containere educationale. Acest lucru a permis o mai buna distantare sociala acolo unde clasele erau supraaglomerate. Containerele au fost folosite pe post de clase, vestiare si bai.
- in incinta mai multor spitale au fost instalate containere birouri folosite de exemplu pentru trierea pacientilor. In Bucuresti, Spitalul Elias a fost unul din spitalele mari care au recurs la aceasta solutie ce a permis fluidizarea traficului pacientilor inainte ca acestia sa se indrepte spre o anumita sectie din spital.
- containere modulare pentru santiere. Desi containerele modulare erau folosite cu precadere pe santiere, pandemia COVID-19 care a impus masuri stricte de distantare sociala a atras ca nevoie si utilizarea mai multor containere pe santier, pentru ca fiecare lucrator sa aiba un spatiu personal corespunzator.
- este binecunoscut proiectul din Pipera, Bucuresti, unde au fost amplasate mai multe containere de locuit pentru pacientii care se recuperau dupa contaminarea cu virusul COVID-19. Acestea erau complet echipate cu bai si paturi, cu televizoare si aer conditionat, astfel incat pacientii au fost bine ingrijiti.

Acestea sunt doar cateva exemple, insa in pandemia COVID-19, in Romania si peste tot in lume containerele modulare au fost de mare ajutor in diferite imprejurari, in special cu scopul de a putea mentine o buna distantare sociala acolo unde puteau fi la un moment dat aglomerari de persoane.

Despre constructiile modulare

Constructiile in afara amplasamentului, cunoscute drept constructii din prefabricate sau cladiri modulare, au aparut din intentia de a rationaliza procesul de constructie si de a spori eficienta constructiilor. Toate acestea se refera la productia unei parti a entitatii de constructie sau a unui produs intreg in afara amplasamentului.

Astfel, constructiile modulare includ:
- containere birou
- containere dormitoare
- containere sanitare (bai, dusuri, toalete)
- containere sali de clasa
- containere pentru cabinele paznicilor
- containere de locuit etc.

Constructiile modulare exista de multa vreme, dar nu au fost intotdeauna populare pentru ca au fost gresit percepute ca fiind constructii de calitate inferioara. Cu toate acestea, necesitatea unei eficiente mai mari in constructii a adus containerele modulare in atentia multor companii, firme, antreprenori, institutii ale statului. De exemplu, Marriot si-a anuntat initiativa modulara in 2015, o initiativa ce includea cel mai mare hotel modular din lume, din New York. In plus, Marriot a planificat inca 50 de structuri modulare din containere. Conform surselor, mega-lantul international hotelier a luat aceste masuri pentru a-si reveni dupa recesiune si pentru a contracara lipsa fortei de munca.

De unde puteti cumpara containere?

In Romania, containerul.ro ofera o gama foarte mare de containere care se pot adapta usor pentru o multime de scopuri. Gasiti aici containere sanitare, vestiare, containere dormitor, containere pentru dormitoare, pentru santiere etc. Cu o experienta de peste 10 ani de producator de containere, site-ul containerul.ro a furnizat pana in prezent sute de solutii pentru firme, companii si institutii publice, solutii modulare care se bucura si in prezent de mare succes.

Autor

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari