Bucuresti

Ce beneficii ofera un sistem ERP pentru optimizarea fluxurilor in companie?

Ce beneficii ofera un sistem ERP pentru optimizarea fluxurilor in companie?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
480

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Evolutia tehnologiei ne ofera astazi acces la o multime de beneficii la care doar visam in urma cu cativa ani. Avantajele se pot observa cu ochiul liber inclusiv in mediul business, unde sunt necesare diferite tool-uri care sa eficientizeze efectuarea sarcinilor, fie ele administrative, financiare sau de comunicare interna.

Daca ai propria companie, mai mult ca sigur stii cat de dificila poate fi eficientizarea muncii, in contextul in care task-uri precum planificarea concediilor, emiterea facturilor, cresterea gradului de productivitate a angajatilor consuma mult timp. Din fericire si gratie evolutiei tehnologiei, poti reduce semnificativ timpul dedicat acestor activitati. Solutia pentru astfel de probleme? Implementarea unei aplicatii ERP (Enterprise Resource Planning), o aplicatie care se adreseaza companiilor.

Afla, in continuare, ce beneficii ofera un sistem ERP pentru optimizarea fluxurilor in companie:

Simplificarea unui numar semnificativ de procese si operatiuni

Solutiile ERP pentru o firma te ajuta sa economisesti timp pretios tocmai pentru ca ele acopera o paleta larga de operatiuni: facturare, achizitii, gestiunea stocurilor, comenzi, livrari, resurse umane, contabilitate, procesul financiar. Cu alte cuvinte, toate acele operatiuni care iti pot da uneori mari batai de cap si pentru rezolvarea carora ajungi sa petreci mult mai mult timp decat ai crezut initial.

De asemenea, un sistem ERP iti ofera posibilitatea de a genera documente de tipul:

  • facturi
  • contracte
  • oferte
  • comenzi

In plus, odata ce generezi un document, acesta ramane inregistrat in aplicatie, astfel ca iti va fi mult mai usor, in viitor, sa-l accesezi in situatia in care vei avea nevoie de el.

Generarea rapoartelor care pot simplifica procesul decizional al managerilor

Un sistem ERP genereaza in timp real rapoarte care pot contine informatii esentiale pentru procesele decizionale ale managerilor de departament sau chiar ale top managementului. Iata si un exemplu: pe baza unui raport care reflecta pierderile suferite de companie in ultima vreme, top managementul poate gasi solutii eficiente prin care sa imbunatateasca situatia financiara actuala.

Securitate garantata

Informatiile stocate intr-un sistem ERP sunt confidentiale, la ele putand avea acces doar membrii companiei - fiecare dintre acestia are un cont securizat.

Transferul rapid al documentelor

Pe langa generarea rapida a documentelor, sistemele ERP asigura si transferul lor rapid intre departamentele companiei, ceea ce presupune, din nou, o reducere semnificativa a timpului. Totodata, acesta este si un mod prin care se poate creste nivelul de productivitate a angajatilor: nemaifiind necesar sa dedice timp rezolvarii unei astfel de sarcini, ei se pot dedica altor task-uri.

Cresterea gradului de satisfactie a clientilor

Automatizarea unora dintre cele mai importante operatiuni desfasurate in cadrul companiei contribuie la reducerea timpului de livrare a comenzilor, ceea ce duce la cresterea gradului de satisfactie a clientilor si chiar la fidelizarea lor.

Daca vrei sa organizezi mai eficient activitatile, procesele si operatiunile din compania ta, daca iti doresti sa simplifici munca angajatilor si sa cresti gradul de productivitate a acestora, ia in considerare implementarea unui sistem ERP - o aplicatie destinata firmelor care sunt in cautarea unor solutii pentru optimizarea fluxurilor din companie.

Sursa foto: unsplash.com/photos/LtNvQHdKkmw