Bucuresti

Ce combinații de culori poți folosi în camera copilului

Ce combinații de culori poți folosi în camera copilului

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
143

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Amenajarea camerei copilului poate fi un proiect distractiv, dar și o adevărată provocare, pentru că, de cele mai multe ori, decorul și paleta de culori de aici trebuie adaptate în funcție de vârsta, dar și de preferințele celui mic. Deși pare o misiune dificilă, poți face din amenajarea camerei copilului, o activitate care să-ți aducă satisfacție, pentru că îți permite să te joci cu imprimeuri și culori variate.

Iată câteva sfaturi practice, de care să ții cont atunci când alegi combinația de culori pentru camera celui mic:

Reguli generale în alegerea combinațiilor de culori

Pentru a crea atmosfera potrivită, în camera unui copil trebuie să mizezi pe un mix de accente și culori. E recomandat să începi amenajarea de la culori neutre pentru mobilă și pereți, și să adaugi ulterior accente de culoare. O altă variantă este să accentuezi unul dintre pereți cu o culoare mai intensă, de exemplu roșu, galben deschis sau chiar verde. Acest lucru îl va ajuta pe cel mic să fie mai concentrat pe anumite activități, ori să-și stimuleze imaginația și creativitatea.

Este recomandat să lucrezi cu o variantă de maximum 3 culori diferite, pe care să le combini astfel încât să obții un echilibru vizual și cromatic. Alege combinația de culori în funcție de vârstă În camera copilului, în special atunci când e bebeluș, e bine să existe o gamă mai puțin diversificată de culori, pentru ca atmosfera să fie una liniștită, de calm și relaxare. Până la 6-7 ani sunt recomandate nuanțele pastelate atât pentru mobilier cât și pentru pereți. Ulterior, copiii vor prefera culori mai intense, de exemplu unii băieți vor alege un cadru de pat sub forma unei mașini, în nuanțe tari de roșu sau albastru.

Cum combini culorile

În general, fetele preferă un decor simplu, discret, unde predomină culorile pastelate și decorațiunile drăgălașe, iar băieții camerele în culori mai intense, cu decorațiuni mai îndrăznețe.

Nuanțe pastelate

Nuanțele pastelate, au un efect calmant și liniștitor asupra copiilor, de aceea sunt potrivite pentru camera bebelușilor sau a celor de vârstă mică. Poți folosi în acest sens nuanțe de albastru deschis, roz pal, crem sau bej, în combinații cu piese albe de mobilier. Trebuie să ai în vedere și faptul că, un decor monoton, nu este neapărat pe placul celor mici. În acest caz, este important să ”rupi” monotonia cu accesorii atent alese, care să creeze accente de culoare: un tablou vesel pe pereți, un lampadar colorat sau un covor cu design haios. Ai de ales în acest sens, zeci de modele de covoare pentru copii de la Decorino.ro, cu animale, jocuri sau alte imprimeuri amuzante.

Albastru sau verde

Culorile albastru sau verde utilizate în camera copiilor, pot avea un efect calmant, de relaxare, mai ales dacă sunt utilizate nuanțe deschise. Albastrul poate reduce anxietatea, dar și agresivitatea, iar verdele este asociat cu renașterea specifică naturii. Aceste culori reduc neliniștea și cresc capacitatea de concentrare, de aceea sunt potrivite pentru camerele de studiu. Le poți combina cu ușurință cu piese de mobilier albe sau crem.

Roșu, oranj, galben

Culorile tari, cum sunt roșul, galbenul sau oranjul nu sunt recomandate copiilor foarte energici, cărora le pot amplifica aceste stări. Le poți folosi pe piese de mobilier sau ca accente pentru diverse accesorii, dar și în combinații cu nuanțe deschise, pentru a le diminua efectul stimulativ asupra celui mic.

Lila, ciclam, violet

În timp ce rozul poate fi o alegere potrivită pentru camera unei fete de câțiva anișori, culorile violet sau lila sunt mai pretențioase și trebuie alese cu atenție atunci când achiziționezi piese de mobilier sau tapet. Combină piesele de mobilier colorate cu fondul deschis sau alb al peretelui, sau alege un tapet colorat și mobilier alb.

Evită tonurile închise, nuanțele reci sau negrul

Pentru camerele de copii, nu sunt recomandate tonurile închise sau negrul, deoarece pot cauza lipsă de atenție. Este indicat să folosești întotdeauna accente de culoare sau nuanțe pastelate, evitând tonurile reci.

Cu un pic de ghidaj în alegerea combinațiilor de culori potrivite, poți crea pentru cel mic locul ideal de joacă și odihnă, și spațiul de poveste de care are nevoie.

Sursa foto: unsplash.com/photos/u0zTce7KNlY

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari