Bucuresti

Ce este ancora chimica?

Ce este ancora chimica?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 saptamana si 4 ore
Vizualizari
57

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cum functioneaza ancora chimica?

Ancora chimica este un adeziv utilizat adesea in domeniul constructiilor, pentru fixarea in materiale precum piatra naturala, lemn masiv, beton, caramida solida. Ancora chimica poate fi folosita si in cazul structurilor poroase sau cu goluri, asa cum sunt dalele si caramizile usoare cu goluri sau betonul celular.

Pentru a intelege mai bine care este scopul ancorelor chimice si in ce tipuri de aplicatii le poti utiliza chiar la tine acasa, te sfatuim sa parcurgi urmatoarele informatii, pe care le-am obtinut cu ajutorul specialistilor Econstrukt. Echipa Econstrukt are experienta indelungata in furnizarea de solutii si produse pe piata materialelor pentru constructii si amenajari, fiind o sursa de informatii de incredere.

Ancora chimica este un sistem de fixare utilizat cu precadere in cazul sarcinilor mari, o rasina sintetica ce lipeste elementele metalice de fixare de substrat, adica de materialul de baza. Pe scurt, principiul de functionare consta in fixarea unui element metalic cu un adeziv sintetic in beton, caramida sau alte structuri de baza, pe care le-am mentionat la inceputul acestui articol.

Substanta chimica se introduce cu un pistol special pentru injectare sau utilizand o ancora chimica tip fiola intr-o gaura pre-forata cu un burghiu. Ulterior, in gaura se introduce elementul metalic. Ancora chimica se intareste in gaura din substrat, in jurul elementului metalic, oferind avantajul unei prinderi extrem de rezistente. Aceasta rezistenta ridicata este data de mai multi factori. Pe de o parte, ancora chimica nu este afectata de fluctuatiile de temperatura, iar pe de alta parte, substanta patrunde in toate golurile din materialul de baza, avand o aderenta moleculara ridicata.

Principalele tipuri sunt ancore chimice tip injectie si ancore chimice tip fiola. In cazul primului tip, vei avea nevoie de un pistol de injectare, iar ancorele tip fiola pot fi inserate direct in gaura facuta in structura de baza. In acest caz, sticla din care este facuta fiola actioneaza ca material de umplere si nu afecteaza ancora chimica.
Ancora chimica este, fara indoiala, un produs rezultat in urma inovatiei si progresului tehnologic din domeniul constructiilor, iar avantajele utilizarii sale sunt de necontestat.

Unde se foloseste ancora chimica?

De la inceputul utilizarii lor in industria miniera, ancorele chimice au ajuns astazi un sistem de fixare cu utilizare vasta, raspandindu-se rapid in sectorul constructiilor. Datorita proprietatilor ancorei chimice si a modului in care actioneaza, acest produs este ideal pentru fixarea balustradelor si grinzilor, precum si pentru ancorarea bancilor din spatiile publice sau a fatadelor din piatra. In cazul proiectelor complexe, ancorele chimice se utilizeaza in aplicatii precum instalarea podurilor sau a balcoanelor.

Poti folosi o ancora chimica inclusiv in aplicatii de tip casnic, pentru o mai buna fixare a acesoriilor sanitare din baie, pentru usa metalica sau pentru fixarea sigura a unui televizor de dimensiuni mari direct in perete. Totodata, ancora chimica se va dovedi utila si pentru fixarea accesoriilor folosite pentru sport in tavan sau perete: cosuri de bachet, bara de tractiuni, sac de box etc.

Daca in proiectul de renovare sau constructii ai nevoie de o solutie de fixare pe care sa te poti baza, iti poti indrepta atentia catre ancorele chimice din oferta Econstrukt, din care fac parte doar produse de calitate, cu caracteristici superioare si formule inovatoare. Pe langa o varietate de produse, Econstrukt iti va oferi inclusiv consultanta, astfel incat sa alegi o ancora chimica potrivita proiectului tau.