Bucuresti

Ce este bitcoin și cum poți tranzacționa moneda virtuală?

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
75

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ce este Bitcoin? Este o întrebare frecventă în rândul începătorilor. În ultima perioadă sunt multe persoane care, cel puțin, au auzit termeni precum criptomonedă, monedă digitală, moneda virtuală și chiar Bitcoin, însă puțini sunt cei care pot explica, chiar și după 12 ani de la publicarea white paper-ului, ce este și cum se folosește.

Bitcoin este un instrument financiar. Bitcoin utilizează un registru distribuit, tip peer-to-peer, fără a funcționa sub normele unei convenții realizate de către o instituție financiară. Ce implică asta? Lipsa de reglementări, de constrângeri ce ar putea veni din partea unei autorități centrale, din partea unui guvern.

Plățile realizate cu Bitcoin sunt procesate într-o rețea privată de calculatoare. Fiecare tranzacție este înregistrată într-un „blockchain``. Ca utilizator nou, poți folosi Bitcoin și fără a știi toate detaliile tehnice. Odată instalat un portofel pe calculator sau telefon, îți garantează o adresa de Bitcoin sau poți crea una de fiecare dată când ai nevoie.

Transferurile bancare standard și în mod special tranzacțiile în afară granițelor implică de obicei comisioane mari ce aduc și costuri de schimb. Deoarece tranzacțiile realizate cu Bitcoin nu funcționează cu ajutorul unor instituții intermediare, costurile de tranzacționare sunt foarte scăzute. În plus, un alt avantaj major este acela că orice transfer are loc foarte rapid, eliminând inconvenientele cerințelor tipice de autorizare și ale perioadelor de așteptare.

Bitcoin permite utilizatorilor să dețină controlul asupra tranzacțiilor lor, ceea ce ajută ca Bitcoin să existe și să fie tranzacționat în deplină siguranță pentru rețea. Pe lângă siguranța pe care o oferă un astfel de transfer, mai important este rapiditatea cu care se trimite Bitcoin, în timp real.

Tranzacțiile de Bitcoin se pot realiza atât prin platformele online specializate în cumpărarea și vânzarea de criptomonede, cât și prin bancomatele cripto. Majoritatea bancomatelor de criptomonede au ca funcție principală cumpărarea sau vânzarea de Bitcoin, fiind prima și cea mai mare monedă digitală.

Bitcoin este o criptomoneda volatilă, care are variații de preț. Sunt situații în care dinamica prețului depășește nivelul de 10%, făcând deopotrivă investițiile și tranzacționarea Bitcoin riscante. Desigur, nu poate există nicio varianta de randament ridicat fără riscuri ridicate și, în plus, nu ar trebui să investiți bani pe care nu sunteți dispuși să ii pierdeți. Însă poți să „pierzi” doar dacă schimbi cantitatea pe care o ai de Bitcoin înapoi în fiat.
Vânzările de Bitcoin prin ATM-uri va poate scuti de furnizarea anumitor date cu caracter personal dacă depuneți sume mai mici de fiat. Ceea ce vă ajută să economisiți timp și energie, lucru important în această eră a digitalizării. Însă, tranzacțiile care nu sunt nominale, nu pot fi nici găsite. Atunci când datele personale nu sunt legate de o anumită tranzacție, aceasta nu poate fi urmărită.

Poți vinde Bitcoin sigur și rapid prin platformele online. Acestea cer în general informații cu caracter personal, stochează istoricul tranzacțiilor, majoritatea pe o perioada de 5 ani și vă pot ajuta să vă găsiți urma monedelor vândute în cazul în care nu mai aveți aceste date. Cel mai mare avantaj al platformelor online este că vă arată instant profitul sau pierderea pe care o aveți. Atunci când profitul este suficient și ați câștigat suma dorită, puteți vinde monedele.

Frumusețea tranzacționării o reprezintă, desigur, diversitatea. Companiile oferă la ora actuală tot felul de variante pentru clienții lor. Fie că vorbim despre investiții pe termen lung, termen scurt sau cumpărare cu sau fără KYC, Bitcoin este viitorul financiar! Dacă nu ai achiziționat Bitcoin până acum, caută cel mai bun serviciu care să se plieze dorințelor tale și să îți satisfacă toate nevoile în ceea ce privește o investiție și cumpără! Puteți depune o suma mică la început pentru a vedea cum funcționează lumea criptomonedelor.

Autor