Bucuresti

Ce este factoringul și de ce este potrivit pentru afacerea ta?

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 6 zile si 13 ore
Vizualizari
54

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci când proprietarii de firme încearcă să obțină lichidități pentru a-și finanța operațiunile de afaceri, prima alegere este de obicei un împrumut sau o linie de credit pentru o afacere mică. Dar dacă nu puteți obține aprobarea pentru un împrumut sau nu doriți să împrumutați bani în acest moment, există și câteva opțiuni de finanțare alternative pentru a vă ajuta firma să obțină un flux rapid de bani cash.

Una dintre formele „fără împrumut” de finanțare a întreprinderilor mici este factoringul, cunoscut și sub denumirea de finanțare a facturilor. Factoringul poate fi o opțiune viabilă pentru ca afacerea dvs. să obțină numerar atunci când aveți cel mai mult nevoie.

Factoringul este un tip unic de serviciu financiar carte vă oferă bani lichizi în avans în urma tranzacționării facturilor neplătite. Aceste facturi neplătite sunt achiziționate de către o companie de factoring, care apoi încasează plata de la clienții dvs. în numele companiei dvs. Datorită factoringului, în loc să așteptați să încasați banii de la clienții dvs., compania de factoring vă oferă bani cash în avans în schimbul unui anumit procent din valoarea totală a creanțelor dvs..

Cum funcționează factoringul

Să presupunem că firma dvs. are nevoie de numerar rapid și are creanțe de 100.000 euro pentru o anumită lună. Ați putea vinde acele creanțe unei companii de factoring, de exemplu Instant Factoring vă plătește 100% din valoarea creanțelor în avans.

Companiile de factoring câștigă bani păstrând un procent din valoarea facturilor - de obicei de la 2% la 6% - deci trebuie să renunțați la un mic procent din profiturile dvs. În cazul exemplului nostru, presupunând că a fost perceput un comision de 3% din valoarea creanțelor, firma dvs. ar primi 97.000 euro în avans. Deci, în loc să obțineți 100.000 euro din acele creanțe (și să așteptați până intră banii de la client), veți primi 97.000 euro, plătiți imediat.

Avantajele factoringului

Factoringul este de fapt o formă foarte veche de finanțare a afacerilor și este destul de frecventă în anumite industrii în care facturile sunt plătite cu întârziere. Principalele beneficii ale factoringului sunt:

Numerar imediat: Factoringul oferă companiei dvs. un flux imediat de numerar atunci când aveți cel mai mult nevoie. În loc să așteptați 30 - 60 de zile sau mai mult pentru ca toți clienții dvs. să își plătească facturile, puteți obține banii rapid de la compania de factoring.

Fără împrumuturi: Factoringul nu este același lucru cu un împrumut - nu afectează scorul dvs. de credit și nu vă solicită să efectuați plăți în curs. Factoringul este doar o simplă tranzacție: renunțarea la un procent din profiturile viitoare în schimbul numerarului imediat.

Vă păstrați capitalul propriu: Factoringul nu vă cere să vindeți niciun procent din firma dvs. sau să acționați capitaluri proprii, așa cum ar trebui să faceți în cazul strângerii de capital de la investitori. În loc de a contracta un împrumut pe termen lung sau de a renunța la capitalul propriu pentru noii investitori-parteneri, factoringul poate fi o decizie unică de a obține numerar pentru un anumit obiectiv de afaceri sau de a ieși dintr-o situație temporară dificilă din punct de vedere financiar.

Autor