Bucuresti

Ce este spirulina și cum o poți consuma

Ce este spirulina și cum o poți consuma

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
413

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Spirulina este un organism care crește în apă. Acesta face parte din clasa cianobacteriilor și poate fi găsit, atât în apă dulce, cât și în apă sărată.

Deși poate crește aproape oriunde, spirulina care este recomandată pentru consum este crescută în medii controlate, de obicei flate în zone cu climă caldă. Căldura și soarele fiind doi dintre factorii care ajută spirulina în procesul de fotosinteză și astfel crește mai bine și mai bogată în nutrienți. Spirulina este denumită superaliment datorită multiplelor beneficii pe care aceasta le are asupra organismului și prin faptul că are mulți nutrienți.

Ca exemplu, în 7 grame de spirulină se găsesc:
  1. 4g de proteine
  2. 1,7g de carbohidrați
  3. 1g de acizi grași
Cu toate acestea, atunci când vorbim despre beneficiile spirulinei, nu trebuie să uităm de faptul că aceasta asigură și 11% din necesarul zilnic de vitamina B1, 15% din necesarul zilnic de bitamina B2, 4% din necesarul zilnic de vitamina B3, 21% din necesarul zilnic de cupru și 11% din necesarul zilnic de fier. În plus față de aceste lucruri, 7 grame de spirulină au doar 20 de calorii și dacă ar fi să luăm spirulina gram cu gram într-un tabel, ne-ar ieși că este cel mai bogat aliment în nutrienți de pe pământ.

Spirulina este un aliment atât de versatil încât poate fi consumat în foarte multe moduri. Printre acestea amintim:

  1. Pe pâine prăjită;
  2. În smoothie;
  3. În salate folosită alături de dressing;
  4. În deserturi precum negresele sau alte preparate de genul;
De asemenea, poți folosi spirulina chiar pentru a-ți prepara o băutură energizantă înainte de a merge la antrenament sau chiar în timpul antrenamentului. Astfel te folosești la maximum de proprietățile sale nutritive.

Concluzia este că spirulina este un superaliment bogat în nutrienți care te poate ajuta să consumi doza recomandată zilnică de proteine, vitamine și fier, dar aceasta nu va înlocui o dietă bogată și echilibrată. Poți comanda spirulină de pe magazinul online verdesco.ro unde poți alege dintre mai multe sortimente, inclusiv capsule, pulbere și pulbere ecologică.