Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Ce poți face dacă ai spart ecranul telefonului

Ce poți face dacă ai spart ecranul telefonului

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
711

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Unul dintre lucrurile care îți vor strica ziua este să vezi că ai ecranul telefonului spart. Indiferent dacă este vorba despre o zgârietură cât de mică, parcă funcționarea întregului univers va fi avariată din această cauză. Iar când e vorba despre un ecran crăpat sau chiar ciobit, deja îți va fi greu să te mai gândești la orice altceva. Și, atunci, ce faci?

Îți repari singur ecranul sau mergi la un specialist?

Răspunsul la această întrebare ține foarte mult de abilitățile tale în domeniul tehnic și electronic. Dacă ești sincer și recunoști din start că nu ai nicio treabă cu această situație, atunci vei merge din prima la un specialist. Dacă știi cum să schimbi bateriile la telecomandă, asta nu te califică neapărat să desfaci un smartphone. Aici este vorba de operațiuni de finețe, care implică multe fire care trebuie conectate cu precizie, astfel încât să poți asigura buna funcționare a aparatului.

Pe de altă parte, dacă ai făcut încercări în acest domeniu și te-ai descurcat onorabil, fără pagube prea mari, atunci poți considera repararea ecranului ca pe o operațiune destul de accesibilă. Singura problemă s-ar putea să fie lipsa accesoriilor necesare, printre care un covoraș de lucru magnetic, o curea de mână antistatică sau ventuze speciale, dar aici ai la indemana solutia unui nou display de telefon Xiaomi precum și alte componente necesare. În niciun caz, nu te apuca să repari ecranul telefonului folosind trusa de scule obișnuite.

Cum procedezi atunci când ai spart ecranul telefonului?

1. Verifică documentele de achiziție și garanția pe care ai primit-o

Cu puțin noroc, telefonul este încă în perioada de garanție, așa că trebuie doar să îl duci la service-ul autorizat. Se poate ca întreaga operațiune să nu te coste nimic, iar problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp.

2. Evită să aplici soluții artizanale de pe internet

Chiar dacă există o mulțime de tutoriale care explică detaliat metode foarte accesibile, evită orice ți-ar putea afecta integritatea și buna funcționare a telefonului. Printre acestea se numără:

  • Pasta de dinți: ecranul telefonului nu are nimic în comun cu dinții sau cu cariile, așa că singurul rezultat va fi un ecran murdar și eventual, zgâriat și mai rău.
  • Guma de șters: aceasta este prea fină pentru a nivela chiar și zgârieturile mici, cu atât mai mult nu va avea niciun efect dacă este vorba despre un ecran spart.
  • Lac de unghii transparent: ar trebui să fie evident pentru oricine, cu toate acestea, subliniem faptul că ecranul telefonului nu trebuie să fie acoperit cu niciun fel de substanță. Cu atât mai mult lacul de unghii, care conține acetonă.

3. Înlocuiește ecranul

Este operațiunea cea mai recomandată, atunci când este vorba despre un ecran spart în mai multe locuri. Aici nu mai este vorba doar de aspectul estetic, ci de buna funcționare a aparatului. Pixelii morți de pe ecran sunt imposibil de reparat, iar suprafața afectată se va mări destul de rapid. Funcția tactilă a telefonului va fi grav afectată, iar tu nu vei mai putea să te folosești de aparat. În plus, ecranul are și rolul de a proteja elementele interioare ale telefonului, atât împotriva murdăriei, prafului, cât și a umezelii.

Utilizarea unui telefon cu ecranul spart îți poate complica viața în multe moduri. Începând cu imposibilitatea de a comunica la telefon, chiar și atunci când este vorba despre subiecte importante, până la funcționarea defectuoasă, de exemplu atunci când folosești funcția GPS.

Odată ce ai reparat telefonul, asigură-te că nu te vei mai întâlni cu situații de acest gen, protejând ecranul cu o husă ori o folie specială. O altă variantă ar fi să închei o asigurare pentru accidente obișnuite, astfel încât orice pagubă ai avea, aceasta va fi acoperită de asigurător.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-spjma

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro