Bucuresti

Ce reprezinta serviciul SSL Wildcard intr-un pachet de web hosting Romania?

Ce reprezinta serviciul SSL Wildcard intr-un pachet de web hosting Romania?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
185

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Wildcard este un certificat SSL construit cu scopul de a pastra siguranta atat in domeniul principal, cat si in toate subdomeniile sale. Acesta te poate ajuta sa economisesti timp si bani in procesul de securizare a unui site, deoarece nu mai trebuie sa achizitionezi alte certificate separate. In schimb, Wildcard ramane disponibil pe toate link-urile tale care impart aceeasi adresa IP a unui server de web hosting Romania. Iata ce beneficii aduce acesta!

Cum functioneaza certificatele de tip Wildcard?

Daca domeniul tau principal este siteulmeu.ro, un certificat Wildcard SSL il va securiza pe acesta, precum si un numar nelimitat de subdomenii. Spre exemplu, se poate instala pe adresele de tipul:

  • magazin.siteulmeu.ro
  • cont.siteulmeu.ro
  • blog.siteulmeu.ro
  • mail.siteul.ro

Certificatul devine valid doar pentru subdomeniile initiale, astfel ca nu il poti activa pentru subdomeniile de nivelul 2. Spre exemplu, o adresa cum ar fi test.magazin.siteulmeu.ro nu va fi acceptata. Daca detii o companie mare si vrei protectie si pentru acestea, trebuie sa achizitionezi inca un certificat separat de acelasi tip.

Ce tipuri de certificate SSL Wildcard sunt disponibile?

In general, un certificat SSL Wildcard nu se poate instala pe un server de web hosting Romania imediat dupa achizitie. In schimb, integrarea acestuia in website poate dura pana la 48 de ore. Intre timp, are loc procesul de validare a afacerii. Certificatul este emis doar companiilor inregistrate in mod legal, deoarece numele si adresa sediului trebuie sa fie afisate. In cazul in care nu detii o firma, este important sa retii faptul ca acest serviciu nu este potrivit pentru bloguri si website-uri personale.

De ce acest certificat este mai scump decat unul obisnuit?

Certificatul Wildcard nu este disponibil in mod gratuit pe serverele de web hosting Romania, deoarece face parte din gama de servicii premium. Spre exemplu, pe THC.ro se poate achizitiona la 385,38 lei/an. Poti opta si pentru o perioada mai mare, costurile fiind de 770,76 lei/2 ani, respectiv 1.156,14 lei/3 ani. Desi aceste preturi pot parea ridicate, pe termen lung vei iesi in avantaj. Motivul consta in faptul ca este nevoie de un singur certificat de acest tip, astfel ca nu mai trebuie unul separat pentru fiecare subdomeniu.

Exista si certificate SSL obisnuite, care sunt disponibile in mod gratuit intr-un plan de web hosting Romania si se pot instala in toate subdomeniile. Totusi, cele Wildcard vin la pachet cu o asigurare de 10,000$. Astfel, iti este garantat faptul ca dispui de cele mai inalte standarde in tehnologia de criptare a datelor si sunt acoperite evenimentele negative ce ar putea avea loc. Daca exista cineva care reuseste sa sparga algoritmul, esti despagubit de pierderi pana la suma afisata. Garantia se aplica in toate cazurile in care s-au incalcat procedurile de validare stabilite in documentul autoritatii emitente si au existat pierderi pentru clienti.

De unde poti achizitiona un certificat SSL Wildcard?

Certificatul SSL este un beneficiu necesar in orice pachet de web hosting Romania, deoarece acesta utilizeaza algoritmi de criptare puternici si securizeaza datele transmise intre browser si server. Totusi, cele obisnuite nu ofera intotdeauna suficienta protectie si nici nu exista asigurare pentru acestea. De aceea, ar fi mai bine sa achizitionezi un certificat SSL Wildcard de la un furnizor de incredere. Acesta iti va proteja compania de evenimentele neprevazute si te va ajuta sa iti stabilesti un nivel de securitate avansat pentru website!