Bucuresti

Ce șanse au echipele din București să câștige titlul în Liga 1

Ce șanse au echipele din București să câștige titlul în Liga 1

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
72

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

CFR Cluj este campioana ultimelor patru ediții din Liga 1, însă echipele din București, în special FCSB, încearcă să oprească supremația formației lui Dan Petrescu. Gruparea din Gruia a câștigat titlul de patru ani încoace și încă are un avans confortabil în fruntea Ligii 1. Iar de la venirea lui Dan Petrescu, CFR Cluj și-a recăpătat pragmatismul.

În schimb, o echipă din București nu a mai câștigat titlul din 2015. Pe atunci, FCSB a reușit să câștige titlul, Cupa României și Supercupa, sub comanda antrenorului Costel Gâlcă.

Iată ce șanse au echipele din București să ia titlul în acest sezon:

1. FCSB - În acest moment este considerată a doua favorită la câștigarea titlului, având cota 5.50. CFR Cluj are prima șansă, cu cota 1.60. În schimb, FCSB are cota 1.65 să termine în primele 2, 1.05 în top 3 și 1.01 în top 6. Cotele sunt preluate din oferta operatorului 888sport, la care toate meciurile din Liga 1 sunt disponibile și în secțiunea de pariuri sportive live.

FCSB a înregistrat rezultate bune în ultimele meciuri din Liga 1, chiar dacă apărarea încă mai suferă și jucătorii au momente în care își pierd concentrarea. Totuși, atacul este cel mai bun din Liga 1. FCSB are jucători de calitate în linia ofensivă precum Claudiu Keșeru, Constantin Budescu, Andrei Cordea, Florin Tănase și Darius Olaru, dar și tineri foarte talentați din acest sport precum Octavian Popescu și Ianis Stoica.

În plus, antrenorul Edi Iordănescu a adus un plus de stabilitate la echipă, iar el are și experiența câștigării titlului din sezonul precedent, cu CFR Cluj. Rămâne însă de văzut ce se va întâmpla și în pauza de transferuri din iarnă, în condițiile în care sunt și jucători care vor să plece, precum căpitanul Florin Tănase. În orice caz, FCSB impresionează în acest sezon prin forța ofensivă, având o medie de două goluri pe meci.

Față de sezoanele precedente, FCSB nu mai are doar un lot de jucători tineri și talentați, cu potențial, ci și unul experimentat. Iar venirea unor fotbaliști precum Vinicius, Budescu și Keșeru poate contribui decisiv în cursa pentru câștigarea titlului.

2. Rapid - Giuleștenii au revenit în Liga 1 în acest sezon și au avut un start excelent, în care au stat pentru mult timp inclusiv pe podium. Rezultatele din ultima perioadă sunt însă mai slabe, motiv pentru care s-a discutat inclusiv despre schimbarea antrenorului Mihai Iosif.

Rapid este a șaptea favorită la câștigarea titlului în Liga 1, având cota 71.00. Cota pentru o clasare în primele 2 este 31.00, în primele 3 este 12.00, iar în primele 6 este 2.50.

Giuleștenii au adus mulți jucători cu experiență în perioada de transferuri din vară, precum Cristian Săpunaru, Dragoș Grigore, Junior Morais, Lucas Crepulja, Claudiu Belu-Iordache și Alexandru Albu.

Totuși, echipa suferă în atac și nu are un marcator constant. În plus, chiar și când conduce cu 2-0 nu este capabilă să țină de rezultat, iar meciurile cu UTA și Sepsi sunt cea mai bună dovadă.

O altă problemă este că antrenorul Mihai Iosif nu le mai poate da indicații jucătorilor în timpul meciurilor, dupăce FRF i-a interzis acest lucru pentru că nu are licență. În aceste condiții, șansele ca Rapid să câștige titlul în acest sezon sunt destul de mici.

Totuși, din primăvară este așteptat ca echipa să revină pe noul stadion din Giulești, iar acest lucru poate fi un plus cel puțin în cursa pentru play-off.

3. Dinamo - Este un sezon al supraviețuirii pentru Dinamo, în condițiile în care echipa luptă pentru salvarea de la retrogradare, dar și de la faliment.

Dinamo este abia a 14-a favorită la câștigarea titlului, cu cota 301.0.Are cota 121.0 pentru o clasare în primele 2 și 71.00 pentru una pe podium. Cota pentru un loc în play-off este 26.00.

Formația din Ștefan cel Mare se confruntă cu mari probleme financiare, dar și sportive, ținând cont că în vară nu a avut voie să facă transferuri. În cele din urmă, interdicția a fost ridicată, dar jucătorii sosiți au venit nepregătiți și încă mai au nevoie de timp pentru a-și recăpăta ritmul.

De asemenea, Dinamo a schimbat deja și antrenorul în acest sezon. Italianul Dario Bonetti a fost demis, iar în locul său a fost adus Mircea Rednic. Fanii lui Dinamo mizează mult pe experiența acestuia în cursa pentru salvarea de la retrogradare. Este de așteptat ca Dinamo să renunțe în perioada următoare la promovarea tinerilor, așa cum s-a întâmplat în startul sezonului, și să mizeze pe experiența unor jucători în așa fel încât echipa să se salveze de la retrogradare.

În orice caz, va fi un sezon dificil pentru Dinamo, în care echipa nu va participa mai mult ca sigur la cursa pentru câștigarea titlului în Liga 1.