Bucuresti

Ce specificații să cauți la un laptop convertibil?

Ce specificații să cauți la un laptop convertibil?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 luna si 5 zile
Vizualizari
102

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Laptopurile convertibile sau laptopurile 2 în 1, așa cum mai sunt ele cunoscute, sunt dispozitive portabile, proiectate să funcționeze atât ca tabletă, cât și ca laptop. Au un design orientat către portabilitate maximă – ca a unei tablete – și eficiență – similară celei dintr-un computer clasic. Trăsăturile principale care le individualizează între dispozitivele mobile similare sunt:

  • ecranul de tip touchscreen – pentru accesarea funcțiilor fără a folosi tastatură sau mouse;
  • balamale flexibile – pentru utilizarea dispozitivului ca tabletă sau ca laptop;
  • sistemul de operare – prezent și pe computerele tip desktop.
Te interesează un astfel de dispozitiv? Urmărește rândurile de mai jos pentru a descoperi ce specificații e indicat să urmărești atunci când cauți un convertibil de calitate.

Echipare hardware de ultimă generație

Oferta de laptopuri convertibile este destul de variată și este important să cunoști, în primul rând, necesarul de putere de procesare de care ai nevoie. Cea mai echilibrată paletă de configurații o oferă seria HP Spectre, procesoarele Intel I7 de generația a 10-a (Comet Lake) sau a 11-a (Tiger Lake), cuplate cu memorii DDR4 3200 Mhz și chipset grafic dedicat, fiind arhisuficiente pentru o experiență de lucru fluidă în orice aplicație.

Ca și în cazul oricărui alt laptop și al laptopurilor convertibile, este foarte importantă soluția de stocare. SSD a devenit un standard în domeniu, iar funcționarea în tandem cu o unitate Intel Optane va asigura o încărcare rapidă a sistemului de operare și a aplicațiilor pentru o experiență optimă.

Este important ca laptopul convertibil să îți ofere posibilități de conectare Wi-fi de generația a 6-a, Bluetooth 5.0, precum și porturi USB 3.1 Thunderbolt, astfel încât conectarea la internet sau cu diverse alte dispozitive să se poată realiza impecabil. E important să știi că HP a reușit integrarea unei baterii Li-Polimer cu încărcare rapidă și autonomie de funcționare de aproximativ 20-22 de ore, suficient de extinsă pentru a-ți asigura o experiență de utilizare perfectă.

Sistem de operare Windows

Este ideal pentru aceste dispozitive, deoarece permite eficiența resurselor hardware și oferă posibilitatea configurării avansate în funcție de necesitățile utilizatorului. În plus, aplicațiile disponibile sunt extrem de numeroase și disponibile sub diferite forme – gratuit, abonament, achitare integrală etc.

Un alt motiv pentru care Windows este atât de apreciat este acela că îți permite configurarea și conectarea facilă a celorlalte dispozitive. Mai mult, versiunea utilizată de laptopurile convertibile este aceeași din desktop, putând astfel beneficia de toată aria de opțiuni disponibile pe un computer clasic. Windows este un sistem de operare optimizat pentru utilizarea pe dispozitive cu touch screen, iar integrarea optimă a diferitelor forme de introducere a datelor oferă o experiență de lucru unică.

Dimensiunea și rezoluția ecranului

Laptopurile convertibile vin, în mod uzual, cu diagonale de ecran cuprinse între 10 și 16 inch. Marea majoritate prezintă aproximativ 13-14 inch, care este dimensiunea ideală pentru a asigura o portabilitate sporită a dispozitivului, precum și un ecran suficient de mare pentru o vizionare confortabilă.

În ceea ce privește rezoluțiile, 1080p sau Full HD (FHD) a devenit normă, în marea lor majoritate laptopurile fiind capabile de redare la acest standard. Viitorul aparține, însă, ecranelor 4K, tehnologia actuală fiind capabilă să redea fluid material multimedia la această rezoluție.

Un alt aspect deosebit de important în alegerea unui laptop, dar adesea ignorat, este calitatea culorilor. La acest capitol, HP Spectre se distinge din nou, prin implementarea unor paneluri OLED 4K, capabile de o reproducere fidelă a culorilor (98,5% din sRGB, 62,1% din AdobeRGB și 99% DCI-P3), o luminozitate peste a oricărui alt competitor (400 nits).

Flexibilitatea și calitatea balamalelor

Designul compact și calitatea aliajelor utilizate sunt esențiale pentru o experiență similară cu cea a utilizării unei tablete. De aceea, laptopurile convertibile premium, între care și HP Spectre, beneficiază de rotirea completă a ecranului la 360⁰. Practic, ai asigurată convertirea – din laptop în tabletă și viceversa – în cel mai rapid mod posibil și în maximă siguranță.

În concluzie, laptopul convertibil este mai mult decât o tabletă, cu putere de procesare suplimentară. Sistemul de operare și aplicațiile identice acelora prezente în versiunea desktop, precum și posibilitatea de lucru și salvare în cloud îți vor permite să beneficiezi de un birou virtual oriunde te-ai afla.

Sursa foto: unsplash.com/photos/Q6ks6L3I6H8