Bucuresti

Ce sunt lentilele progresive? Raspuns: lentile cu tripla personalitate

Ce sunt lentilele progresive? Raspuns: lentile cu tripla personalitate

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
144

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dupa 40-45 de ani se intampla ceva inevitabil cu ochii tai: incep sa vada in ceata la aproape. E ceva care se intampla in mod natural – cristalinul imbatraneste si el odata cu noi, isi pierde elasticitatea si, prin urmare, capacitatea de a oferi ochilor claritate la distante mici, cum sunt cele la care citesti. Aceasta problema se numeste presbiopie si nu se trateaza cu pastile (decat in cazul bifocalelor), ci cu ochelari de citit.

Daca ai insa si o vedere slaba la distanta – adica esti miop sau hipermetrop - atunci vei avea nevoie de ochelari atat pentru aproape, cat si pentru distanta, odata cu instalarea presbiopiei. Iar daca stai mult timp in fata laptopului, la serviciu, te-ar ajuta si o a treia pereche de ochelari, pentru semi-distanta sau distanta intermediara – aceea dintre ochii tai si ecranul pe care acestia il privesc.

Solutia 3 in 1

Exista o solutie pentru toate cele trei distante de care ai nevoie in viata de zi cu zi: lentilele progresive. Sigur ai auzit de ele. Au tripla personalitate: una combate vederea slaba la distanta, a doua iti limpezeste lucrurile la distante intermediare (distantele de lucru), iar a treia iti ofera claritate cand citesti o carte sau iti faci treaba cu un smartphone.

Lentilele progresive sunt transparente, nu au marcaje sau delimitari precum lentilele bifocale (acele lentile cu care vezi la distanta si aproape, zona de aproape fiind delimitata de o asa-zisa „pastila”). Ele au un canal de progresie care incepe cu dioptriile de distanta, in partea de sus, si continua cu cele pentru semi-distanta si se incheie cu cele de aproape. Saltul de la o dioptriile de distanta la cele de aproape este lin si progresiv, nu brusc ca la lentilele bifocale.

Daca esti curios/curioasa de aceasta solutie, apeleaza cu incredere la optometristul tau pentru mai multe informatii.