Bucuresti

Ce tipuri de boxe poti alege pentru un sunet clar si puternic?

Ce tipuri de boxe poti alege pentru un sunet clar si puternic?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 7 luni si 6 zile
Vizualizari
216

Voteaza & Distribuie

Prezentare

O pereche bună de boxe îți poate îmbunătăți în mod considerabil experiența unui film, a unui meci sau a melodiilor preferate. De ce să nu recunoaștem, muzica se aude mult mai bine la boxe decât la căști și atât timp cât nu ai vecini pe care să îi deranjezi, achiziția unei perechi de boxe de calitate este una cât se poate de inteligentă.

În momentul în care te hotărăști să investești într-un set de boxe, însă, vei descoperi că pe piața extrem de multe tipuri, care mai de care mai interesante. Pentru a alege boxele potrivite pentru tine este bine să știi care sunt cele mai folosite categorii și care sunt caracteristicile lor.

Boxe active sau pasive?


În funcție de modul în care funcționează boxele, pot fi active sau pasive. Boxele active au absolut toate piesele integrate în carcase de dimensiuni destul de reduse și pot fi conecate cu ușurință la orice tip de dispozitiv. În general, boxele active sunt gândite pentru persoanele care vor un sunet clar și puternic, fără a se interesa de foarte multe detalii tehnice. Acestea sunt destul de ieftine, compacte și în general, se aud bine.

Boxele pasive, în schimb, sunt mult mai complexe și îi permit utilizatorului să seteze puterea sau impedanța sunetului. Cei care folosesc boxe pasive trebuie să știe câteva detalii tehnice pentru a putea profita la maxim de avantajele lor. În general, boxele pasive sunt întâlnite în studiouri profesionale sau în sistemele de sunet folosite la concerte.

Ce formă au boxele perfecte?


Boxele mai pot fi clasificate și în funcție de formă. Categoriile principale pe care le poți întâlni în comerț sunt următoarele:
  1. Boxele de tip raft de cărți. Sunt mici și pot puse cu ușurință pe un raft.
  2. Boxele de tip standmount. Sunt boxe mult mai mari care, de regulă, trebuie să fie puse pe un suport special.
  3. Boxe de podea. Sunt boxe turn, foarte populare în rândul celor care iubesc sunetul clar și puternic. Acestea sunt înalte, arată bine și pot fi instalat oriunde există puțin spațiu disponibil. Dacă locuiești într-o casă care duce lipsă de spațiu însă, s-ar putea ca aceste boxe să nu fie potrivite.
  4. Soundbar-urile. Sunt foarte populare în rândul celor care doresc să urmărească filme la o calitate excelentă. Acestea sunt boxe lungi, care se instalează sub televizor și cresc performanța fonică pe care acesta o oferă. Sound-barurile îmbunătățesc sunetul vocilor și pot crea inclusiv senzația de surround.
  5. Boxele de tip wireless. Sunt boxe mici, care pot fi purtate cu ușurință peste tot. Boxele wireless sunt potrivite acasă, însă sunt cât se poate de potrivite și în călătorii către locuri în care vrei să ai la îndemână muzica preferată.

Fiecare tip de boxă este potrivit pentru un anumit tip de exploatare. Înainte de a decide care este varianta bună pentru tine, este bine să te gândești la ce vei folosi aceste dispozitive. Cu puțină analiză, poți achiziționa boxe impresionante, care să îți ofere o mulțime de momente memorabile.