Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Ce trebuie să știi despre aparatele de aer condiționat tip split

Ce trebuie să știi despre aparatele de aer condiționat tip split

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
460

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cei mai mulți dintre noi vom alege un aparat de aer condiționat de tip split atunci când vrem să răcim sau încălzim o cameră. Dar pe ce ne bazăm în momentul în care luăm această decizie și ignorăm celelalte modele, de exemplu aparatele de tip casetă, duct sau cele mobile? Dacă ai impresia că știi tot ce contează despre un aparat de aer condiționat tip split, poți să ignori acest articol. În caz contrar, parcurge rândurile de mai jos și data viitoare când trebuie să faci o alegere vei fi cu mult mai pregătit!

Există mai multe tipuri de aparate de aer condiționat split

Da, chiar și aparatele de aer condiționat split pot fi de mai multe feluri, în funcție de două criterii. Mai exact, în funcție de numărul de unități și de tehnologia folosită pentru răcire/încălzire.

În funcție de numărul de unități


În acest caz distincția se va face între unitățile single split și cele double, triple sau multiple split. Denumirea de split se traduce prin împărțire, adică două părți distincte, unitatea interioară și cea exterioară. În cazul celor monosplit sau single split, avem de-a face cu o singură unitate interioară și o singură unitate exterioară.

Dacă nevoile de răcire/încălzire sunt ceva mai complexe, de exemplu dacă vrei să climatizezi mai multe camere, vei putea să apelezi la modele cu o singură unitate exterioară și două, trei sau mai multe unități interioare, de unde și denumirea de multisplit. Ambele variante sunt ușor de instalat, interconectarea fiind făcută cu ajutorul cablurilor și a unei conducte.

Varianta multisplit este mai versatilă, deoarece ocupă mai puțin spațiu în exteriorul clădirii, decât dacă ai avea câte o unitate exterioară pentru fiecare aparat în parte. În plus, în cadrul sistemului de climatizare poți integra o unitate interioară pentru aer condiționat care nu trebuie să fie neapărat din aceeași gamă cu restul sistemului. Deci ai foarte multe variante de personalizare.

În funcție de tehnologia pe care se bazează compresorul


Aici aveam de-a face cu aparat de aer condiționat split cu sau fără inverter. Prima variantă este cea clasică, în cazul căreia un termostat este folosit pentru a opri sau porni compresorul de răcire când temperatura crește sau scade. Astfel, compresorul fie funcționează la capacitate maximă, fie este oprit, fapt care nu-ți permite să te bucuri de o temperatură constantă. Fiind o variantă mai puțin optimă din punct de vedere al conservării energiei, nici nu o vei mai găsi pe piață, fiind interzisă încă din 2014.

La polul opus se află modelul cu inverter, cel mai eficient tip de unitate de aer condiționat. Această tehnologie permite compresorului să funcționeze la un nivel de putere varabil, luând în calcul atât temperatura reală din încăpere, cât și cea dorită de utilizator. În acest mod aparatul nu consumă energie în plus pentru a reporni constant și poate menține o temperatură constantă. În plus, acest tip de aparat poate să și încălzească o încăpere, spre deosebire de modelele clasice.

Pot fi integrate în orice fel de decor


Pe piață există foarte multe variante de design, cu forme și culori diferite, astfel încât aparatul de aer condiționat poate fi integrat cu ușurință în orice fel de spațiu. Dacă totuși nu găsești un model care să fie mulțumitor din punct de vedere estetic, ai putea recurge la achiziționarea unei măști pentru el.

Poate avea extrem de multe funcții

Tehnologia a evoluat foarte mult, iar aparatele de aer condiționat se bucură din plin de acest lucru. Pe lângă faptul că acum le poți controla și de pe telefon cu ajutorul unei aplicații sau chiar prin comandă vocală, majoritatea modelelor prezintă și tot felul de funcții speciale. Printre cele mai populare se numără:

  • Funcție de umidificare;
  • Tehnologie flux aer 3D;
  • Senzor de prezență;
  • Autobaleiere pe verticală;
  • Funcție de filtrare a aerului;
  • Funcție de programare.

Dacă vrei să descoperi chiar mai multe detalii, nu ezita să consulți specialiștii atunci când te afli într-un magazin sau showroom!

Sursa foto: pexels.com/photo/interior-of-modern-spacious-studio-6312076/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro