Bucuresti

Ce trebuie sa stii despre montajul treptelor din granit

Ce trebuie sa stii despre montajul treptelor din granit

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 zile si 10 ore
Vizualizari
66

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Scarile sunt o necesitate in cazul cladirilor cu un etaj sau cu mai multe etaje, dar si pentru accesul in diferite cladiri. Pentru cladirile de birouri, hoteluri, sedii administrative sau institutii publice scarile sunt de cele mai multe ori placate cu trepte din granit. Montarea treptelor de granit necesita foarte multa indemanare si foarte multa experienta pentru a oferi lucrari de cea mai buna calitate.

Montarea treptelor din granit

Inainte de a incepe orice lucrare care presupune montaj trepte granit sunt efectuate masuratori exacte pentru a avea toate datele privind lungimea si latimea unei trepte. Aceste dimensiuni permit taierea placilor de granit astfel incat sa se potriveasca perfect cu scarile unde urmeaza a fi montate treptele. Treptele din granit pot avea suprafata lucioasa, acestea oferind o aderenta scazuta la interior. Dar exteriorul treptelor din granit trebuie sa fie antiderapante, fie ca vorbim despre o suprafata mata, fiamata sau periata, aceasta caracteristica fiind obligatorie in cazul cladirilor publice conform legislatiei din Romania.

Pentru instalarea treptelor se foloseste un pat de sapa si adeziv sau doar adeziv in anumite cazuri unde betonul este de calitate buna si nu are denivelari. Orice denivelare poate duce la craparea treptelor. Adezivul se intinde pe beton, iar apoi vine sapa umeda. Ulterior se bate treapta din granit cu un ciocan de cauciuc pentru a potrivi exact treapta cu contratreapta. In final se verifica daca treptele sunt perfect orizontale. De mentionat ca montarea treptelor se face incepand din partea de sus a scarilor.

Un alt aspect foarte important in montarea treptelor de granit il reprezinta estetica acestora. Cel mai adesea vorbim despre asortarea culorilor prin alegerea unor culori identice de piatra naturala, dar in acelasi timp exista si preferinte pentru culori diferite, insa avand nuante asemanatoare. Pentru cei mai indrazneti clienti exista inclusiv solicitari de contrast mare in privinta scarilor placate cu piatra naturala de tipul granitului.

Servicii profesionale pentru montaj si slefuire granit

In contextul in care esti proprietarul unui imobil cu scari interioare sau scari de acces care au nevoie de placare cu granit ori daca administrezi diferite spatii sau imobile cu mai multe astfel de scari, atunci cu siguranta ca este indicat sa apelezi la o firma montaj si slefuire granit. O astfel de firma inseamna personal calificat si cu experienta in prelucrarea si montarea treptelor de granit.

Pe langa montarea treptelor de granit, pentru a proteja pe termen lung piatra naturala se aplica diferite solutii pentru impermeabilizare, dar si solutii speciale care sa protejeze cat mai mult solutia de impermeabilizare. Cu cat se acorda mai multa atentie acestor detalii, cu atat treptele din granit vor rezista timp indelungat chiar si la trafic intens. Pentru servicii de cea mai buna calitate atunci cand ai nevoie de montaj trepte granit poti avea in vedere firma BrownStone, o firma cu peste 20 de ani de experienta in domeniu.