Bucuresti

Ce ne spune corpul cand ne doare

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 8 ani si 6 luni
Vizualizari
816

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 27 martie 201519:00-21:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Ce ?
Vă invit la trei întâniri în care să experimentăm corporalitatea și ce ne poate spune despre noi durerea, atunci când apare și unde apare în corp.
Vom explora structura corporală, semnificația psihică a diferitelor părți, organe și a tulburărilor lor, prin mișcare, desen și discuții interesante.
Scopul final al atelierului este acela de a deveni mai conștienți de corpul nostru și de ce are să ne spună, ca oglindă sinceră a noastră, uneori prea sinceră.
De ce corpul?
El este însoțitorul nostru permanent în această viață. Tot ceea ce facem, simțim, gândim, sau nu, trece prin corp. Când suntem îndrăgostiți simțim că ne bate inima tare sau că avem fluturi în stomac, uneori crapă fierea în noi de furie, nu înghițim pe cineva, ne merge la casa sufletului ...
De ce durerea?
Pentru că durerea nu e plăcută. Tendința fiecăruia dintre noi este de a scăpa cât mai repede de ea.
Atunci când apare ne obligă să-i acordăm atenție, ne împiedică să facem ce făceam până atunci și ne împinge să facem altceva. Durerea ne determină să schimbăm în atitudinea față de noi înșine. Uneori doar când ne îmbolnăvim ne acordăm un moment de pauză, de grijă, de introspecție.
Ceea ce vă propun este să găsim împreună sensul durerilor pe care le trăim și care devin atât de vizibile în corp.
Cu cine?

Mă numesc Ștefania Gubavu. Sunt psihoterapeut jungian. Cred în unicitatea, calea fiecăruia de a deveni, inclusiv a mea. Acord o mare încredere limbii nevorbite în cuvinte din noi, fie că se numește corp, vis, desen, muzică, ... (simbol), ca modalitate de cunoaștere și creștere personală. Este și motivul pentru care vă propun să ne jucăm cu noi înșine și corpul nostru în aceste ateliere.
În experiența profesională acumulată, de psiholog clinician și psihoterapeut, am avut ocazia de a însoți oameni pe drumul creșterii proprii și în situații în care corporalitatea exprimă dramatic blocajul psihic în care se află, ca în cazul dependenței de droguri. Totodată, mi-am dat seama că este vitală reconectarea cu natura din noi, cu firescul funcționării corpului și psihicului pe care tot încercăm să le controlăm din frică de cele mai multe ori.
În prezent lucrez în cabinetul individual, abordând problematici diverse, cu copii, adolescenți și adulți.

Creativitatea reprezintă o preocupare importantă în activitatea mea.
Cu ce?
Cu voi înșivă și îmbrăcăminte lejeră