Bucuresti

Ceară de epilat: tipuri și instrucțiuni de utilizare

Ceară de epilat: tipuri și instrucțiuni de utilizare

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 1 saptamana si 1 zi
Vizualizari
74

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Epilarea cu ceară a câștigat de multă vreme popularitate în rândul celor care luptă cu excesul de păr pe corp. Aceasta este o modalitate relativ ieftină și sigură de a îndepărta părul, însă, pentru a obține rezultate excelente, este necesar să cunoaștem care sunt tipurile de ceară, precum și instrucțiunile de utilizare.

Tipuri de ceară de epilat

  • Rece

Acest tip de ceară este foarte ușor de utilizat și reprezintă o metodă simplă și economică pentru că se poate folosi aceeași bandă de mai multe ori. Ceara rece elimină firele de păr chiar din rădăcină. Principalul avantaj al acesteia este că nu necesită dispozitive speciale pentru a lucra cu ea. Produsul este perfect pentru situații de urgență.

  • Caldă

Ceara caldă este ambalată în cartușe speciale cu rolă, iar pentru a o încălzi și a obține consistența dorită, veți avea nevoie de un dispozitiv special - un încălzitor de ceară în casetă. Un astfel de produs se aplică pe piele cu ajutorul rolei și se îndepărtează cu benzi de material nețesut.

  • Granule

Specialiștii în epilare preferă să folosească acest tip de ceară. În funcție de compoziție, o astfel de ceara epilat necesită încălzire completă la o temperatură de până la 75 de grade într-un încălzitor special - un aparat de topit ceara. Aceasta se aplică pe piele cu o spatulă, iar când se răcește, devine vâscoasă și se îndepărtează cu mâna, fără a folosi benzi.

De asemenea, ceara este adesea clasificată în funcție de zonele pe care se aplică:

  • Universală - poate fi folosită pentru toate zonele (față, axile, bikini);
  • Pentru picioare, mâini, spate și piept - ceara caldă este de obicei folosită în aceste zone, deoarece firele de păr nu sunt atât de aspre;
  • Pentru față - se folosește de obicei ceară caldă, cu rolă specială îngustă;
  • Pentru zona bikinilor - pentru epilarea zonei intime se folosește întotdeauna doar ceară fierbinte.

Instrucțiuni de utilizare

În ciuda faptului că există instrucțiuni de utilizare pe fiecare ambalaj, merită să urmați câteva sfaturi simple pentru a face epilarea cât mai confortabilă și eficientă. În primul rând, trebuie să țineți cont de faptul că epilarea cu ceară rece este cea mai dureroasă. În plus, lungimea firelor de păr ar trebui să fie strict de 4-7 mm. Faceți o baie fierbinte cu 5 ore înainte de procedură pentru a vă deschide porii și utilizați un scrub pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Tratați pielea cu un antiseptic fără alcool, abia apoi efectuați procedura conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru a îndepărta excesul de ceară este necesar să utilizați un tampon de bumbac înmuiat în ulei vegetal, deoarece este aproape imposibil să îndepărtați ceara cu apă și săpun.

Atunci când utilizați ceara în granule, este necesar să o încălziți în aparat la temperatura dorită. Apoi aplicați rapid ceara pe piele într-un strat uniform folosind o spatulă și lăsați să se răcească complet, după care cu mișcări rapide îndepărtați ceara. Aveți grijă să nu supraîncălziți produsul, pentru a evita arsurile.

Dacă veți alege corect tipul de ceară și veți urma cu strictețe instrucțiunile de utilizare, atunci cu siguranță veți obține un rezultat eficient, iar pielea va fi netedă timp de 3-4 săptămâni.