Bucuresti

Cele mai potrivite jucării pentru dezvoltarea copiilor

Cele mai potrivite jucării pentru dezvoltarea copiilor

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
231

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Când vine vorba de copii, părinții mereu doresc ce e mai bun pentru aceștia. Iar acum când tehnologia și informația sunt atât de la îndemână pentru toată lumea este simplu să găsească exact ceea ce doresc. Odată cu situația această cel puțin ciudată dată de pandemie, comerțul online a atins cote maxime chiar șiîn sectorul de jocuri și jucării.

Dacă vorbim de diversitate, părinții s-au orientat în funcție de vârsta copiilor. Jucării potrivite pentru cei mici Tot mai multă popularitate prind jucăriile Montessori și Waldorf, în special datorită benefiilor oferte de acestea. Este cunoscut faptul că jucăriile din lemn de acest tip ajută la o bună dezvoltare motrică și cognitivă. Pe lângă faptul că sunt foarte simpatice, cei mici le iubesc datorită multitudinii felurilor în care se pot juca cu ele. Prețurile nu sunt foarte ridicate, iar gama de produse este extrem devastă.

O altă categorie de jucării care a prins foarte bine, este cea de blocuri de construit. De la cele simple din plastic care îndeamnă copilul să își pună imaginația la contribuție, la cele complexe care cuprind inclusiv motorașe care pun în acțiune micile construcții. Nu sunt neapărat foarte ieftine, dar având variante nelimitate de joacă, merită investiția mai ales dacă sunt și pasionați.

Creioane colorate, blocuri de desen și acuarelele nu vor ieși de pe lista de dorințe a copilașilor. Le place să să deseneze și să coloreze, distracția fiind cu atât mai mare cu cât se murdăresc mai mult, spre disperarea părinților. Norocul este că în ultima vreme au apărut multe tipuri de carioci și vopsele care se spală foarte ușor chiar și doar cu apă.

Jucării pentru cei mari

Copiii cei mari iubesc jucăriile cu care pot merge în parc sau în curte. Biciclete, trotinete, mașinuțe sau chiar triciclete, mereu la mare căutare în sezonul cald. Fiind ceva mai ieftine, Trotinetele au prins foarte bine anul acesta, iar creșterea cererii online s-a simțit foarte tare la începutul primăverii. Pe lângă faptul că este foarte sănătos, astfel de jucării pentru copii mai mari reușesc să contribuie la dezvoltarea unor abilități motorii, îmbunătățesc reflexele și oferă oportunitatea de a face mișcare într-un mod distractiv afară la aer curat.

Rachete, palete, diverse mingi și crose fac parte din arsenalul de vacantă a celor care practică sporturile de echipă. Dacă pentru moment adunările nu sunt foarte incurajate, cei mici se mulțumesc cu un meci amical în curtea casei cu părinții, frații sau verișorii. Aceste tipuri de jucării nu sunt totuși investiții proaste deoarece le vor putea folosi și în anii viitori, mai ales dacă vorbim de produse de calitate.

Este bine totuși că atât copii cât și adulți au apelat la jocuri și jucării de exterior pentru a-și petrece timpul liber atâta timp căt opțiunile suntlimitate pentru moment.