Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cele trei mari “derby-uri” bucureștene

Cele trei mari “derby-uri” bucureștene

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1480

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Dinamo este foarte aproape de retrogradarea din Liga I. Rapid abia a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc, în timp ce dilema “FCSB e sau nu e Steaua?” e activă în continuare în mințile microbiștilor. Au fost însă perioade în care “derby-urile” bucureștene erau adevărate puncte de atracție pentru un iubitor de fotbal. Deși generează numeroase ponturi pariuri azi, aceste dueluri sunt departe de gloria de altădată.

Steaua - Dinamo, “eternul derby”


Sau poate că nu mai putem să vorbim de cuvântul “etern”, atâta timp cât, pe hârtie, am avut parte de ultimul Steaua - Dinamo în 2017, în returul semifinalei Cupei Ligii. “Câinii roșii” s-au impus atunci cu 3-1 (7-2 la general) și au jucat ultimul act. Însă cum CSA Steaua evoluează în liga secundă, iar Dinamo e la un singur meci de retrogradare, s-ar putea să revedem acest duel în divizia a doua din România.

Până atunci, FCSB - Dinamo e considerat, de majoritatea suporterilor, ca fiind continuarea naturală pentru “eternul derby”. Cu toate problemele cu care s-au confruntat dinamoviștii în ultima perioadă, FCSB a câștigat cinci dintre precedentele șase dueluri directe. Deși suporterii lui Dinamo se adună în număr mare, iar spectacolul din tribune rămâne unul unic, parcă nu mai este aceeași atmosferă din trecut, când stadionul “tremura” cu câteva ore bune înainte de începerea partidei.

Steaua - Rapid, duel “UEFAntastic”


În vara anului 2021, la șase ani de la ultima prezență în Liga I, Rapid a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc. A avut de trecut prin faliment, desființare, dar și prin demersul mai multor proiecte diferite de a pune mâna pe brandul Rapid București.

“Derby-ul” dintre Steaua și Rapid a fost mereu unul plin de pasiune, indiferent de locație, “Giulești” sau “Ghencea”. În prezent, avem parte de duelurile FCSB - Rapid. Rapidiștii au câștigat partida considerată pe teren propriu, disputata însă tot pe “Arena Națională”, în august 2021, scor 1-0. Un meci cu o atmosferă “vie” și multă tensiune la nivelul gazonului. Rapid a avut câte un eliminat în ambele partide cu FCSB din acest sezon.

Dar duelul Steaua - Rapid va rămâne unul istoric și datorită prezenței celor două cluburi, în meci direct, într-un sfert de finală european. Se întâmpla în 2006, iar Steaua trecea mai departe după 1-1 în “Giulești” și 0-0 pe “Stadionul Național”. În semifinale, “roș-albaștrii” aveau să sufere acel eșec incredibil la Middlesbrough și să rateze ultimul act.

Rapid - Dinamo, strălucire pierdută în ultimul deceniu


Atunci când ne amintim despre “derby-urile” Rapid vs Dinamo, e greu să aducem în prim-plan unele care să fi avut loc după 2010. E și dificil din cauza retrogradării Rapidului, care i-a ținut pe rapidiști departe de Liga I preț de șase ani, însă orgoliile erau mai mari atunci când Rapid și reușea să câștige trofee pe plan intern. Ultimul titlu pentru clubul “feroviar” datează din 2003 (doar trei în toată istoria), în timp ce ultima Cupă a fost câștigată în anul 2007.

Meciurile directe din sezonul 2021/2022 au fost destul de încinse, dar fără niciun jucător eliminat. Dinamo n-a reușit să câștige niciuna dintre cele trei confruntări.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro