Bucuresti

Centenarul femeilor in arta romaneasca

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Vizualizari
257

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 19 noiembrie 201817:00-19:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Conferință și carte din seria „Lada de gunoi a istoriei” – Centenarul femeilor în arta românească 19 noiembrie 2018, 17.00-19.00

Ulterior, vor putea fi urmărite înregistrări ale intervențiilor experților pe Canal Youtube Modernism.ro

Conferința „Centenarul femeilor în arta românească” continuă proiectul de cercetare și expozițional omonim, lansat în 2017 și compus din mai multe etape de cercetare, expoziții, dezbateri, conferințe, mese rotunde, publicații. Acest proiect este organizat de PostModernism Museum, platformă muzeală privată care produce și promovează proiecte de cultură contemporană și dezvoltă programe de cercetare culturală, cu focus pe domeniul artelor vizuale.

Pe 19 noiembrie 2018 de la ora 17.00 va avea loc o conferință la care sunt invitați să prezinte studii specializate Ioana Vlasiu, Luiza Barcan, Cristian Vasile și Radu Popica. Cosmin Nasui, curatorul proiectului, va prezenta publicația „Centenarul femeilor în arta românească” vol. 2, parte a proiectului editorial Lada de Gunoi a Istoriei”.
În spațiul conferinței va fi prezentă o micro-expoziție cu elemente de cultură vizuală dedicate artistelor care au trăit și lucrat în România din 1918 în prezent.

În cadrul conferinței „Centenarul femeilor în arta românească”, specialiști în istorie, istoria artei, curatoriat și muzeografie vor prezenta studii dedicate femeilor artiste din diferite perioade și regiuni istorice din ultima sută de ani. Prezentările sunt însoțite de o selecție generoasă de imagini de lucrări, elemente de cultură vizuală, fotografii, documente din epocă ș.a.