Bucuresti

Centrul Cultural Mihai Eminescu Bucuresti

Centrul Cultural Mihai Eminescu Bucuresti

Detalii centru cultural/ONG

Adresa
Bucuresti, Sectorul 2, Strada Jean Louis Calderon, nr. 39
Telefon
0314053928, 0314053929, 0722103002
Web
http://centruleminescu.ro
Categorie
Centre Culturale
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
2513

Voteaza & Distribuie

Prezentare centru cultural/ONG

Centrul Cultural Mihai Eminescu Bucuresti

Centrul Cultural "Mihai Eminescu" este o instituţie publică de cultură, aflată sub autoritatea Consiliului Local al Primăriei Sectorului 2.
Temeliile acestui Centru au fost puse în anul 1939 când, la 10 octombrie, Fundaţia Culturală Regală Principele Carol înfiinţează "Căminul Cultural Orăşenesc Dichiu".
După abdicarea regelui Mihai I, Căminul Cultural a trecut în proprietatea statului, sub denumirea de Căminul Cultural "Mihai Eminescu", pentru ca, în anul 1955, să îşi schimbe denumirea în "Casa de Cultură Mihai Eminescu".
În perioada comunistă, Casa de Cultură "Mihai Eminescu" a fost spaţiul unde tinerii şi-au manifestat, liber de inhibiţiile şi restricţiile impuse de vremuri, spiritualitatea şi personalitatea, în cadrul multor manifestări culturale.
În toamna anului 2002, datorită potenţialului instituţiei, evenimentelor de mare amploare, cu sprijinului Consiliului Local, instituţia capătă noi valenţe şi îşi schimbă denumirea în Centrul Cultural "Mihai Eminescu", ca o asumare a unei responsabilităţi de gestionare corectă şi promovare pertinentă a actului cultural.
Sediul actual al instituţiei este situat în Parcul Naţional "Teatrul de Vară" construcţie realizată în anii 1952-1953. Este un spaţiu amplu, dotat cu un amfiteatru în aer liber cu cca 3.000 de locuri, sală interioară de expoziţii şi o bibliotecă în aer liber. Complexul mai cuprinde o troiţă sfinţită, opera artistului popular Alexandru Perşa-Cuza şi o casă maramureşeană veche de două secole, adusă şi donată instituţiei de autorităţile locale din comuna Berbeşti, judeţul Maramureş.

Orar centru cultural/ONG

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00