Bucuresti

Cercurile increderii

Detalii spectacol

Telefon
0724255152
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
Teatrul Apropo
Vizualizari
737

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 29 aprilie 202319:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Cercurile încrederii


Care sunt adevăratele ”cercuri ale încrederii” care pot fi trasate între adolescenți și adulții a căror sarcină este să îi educe și să îi orienteze în viață pe aceștia?

Inspirată din întâmplări reale și din problemele actuale ale elevilor de liceu, spectacolul nostru studiază distanța, în mod clar mult prea mare, dintre discursul oficial din școlile românești, cu toate prejudecățile, limbajul de lemn, inadecvarea acestuia – și viața reală, de zi cu zi, a adolescenților din România contemporană.

”Cercurile Încrederii” povestește într-un stil alert și comic despre construcția unui spectacolul pe celebra piesă a lui Shakespeare ”Romeo și Julieta”. Regizorul este un actor tânăr și talentat, ”tocmit” de conducerea unui liceu de prestigiu dintr-un oraș nenumit din România zilelor noastre să coordoneze trupa de teatru a instituției.

De-a lungul orelor facultative de teatru, ”pe dinaintea și pe dindărătul” acestora asistăm la dezvoltarea unor relații personale foarte speciale între profesorul non-conformist și adolescenții confruntați cu cele mai diverse probleme și întrebări, specifice vârstei. Atunci când aceștia nu se pot regăsi în discursul oficial și în lipsa de comunicare cu ceilalți dascăli din școală, când au dispute, gelozii și rivalități colegiale, poate fi actorul fermecător și deschis, care îi unește și îi cucerește cu discursul său, un ghid de încredere prin zbuciumata perioadă a primelor iubiri?

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru