Bucuresti

Certificatul de asigurare a calitatii, pe intelesul tuturor

Certificatul de asigurare a calitatii, pe intelesul tuturor

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
847

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Am auzit cu totii despre certificatul de calitate, de acel generic termen ISO. Se aplica numeroaselor domenii insa pare, cel putin la inceput, un termen in jurul caruia roieste misterul. Despre ce sa fie vorba? Ce trebuie sa stii despre o certificare ISO?

Iata si explicatiile:

Exista mai multe certificari care atesta calitatea


ISO nu este un termen singular despre definitia calitatii. Mai poti intalni de asemenea si termeni precum CMMi, PCMM spre exemplu. Revenind la ISO, acesta se traduce prin International Standards Organization sau cum ar spune romanul bastinas, Organizatia Standardelor Internationale. Acest sistem ruleaza dupa anumite categorii si se imparte in functie de anumite activitati. Asadar, din acest punct de vedere ISO 9000 spre exemplu se refera la documente si proceduri, la medii in care se ofera astfel de suport. Aceeasi poveste se repeta si cand vine vorba de ISO 9003. In cazul certificatului ISO 9001 tine de design, productie, instalatii, mentinere si servicii, in timp ce ISO 9002 se rezuma numai la productie si instalatii. Si exemple sunt numeroase.

Ce trebuie sa stim despre un astfel de certificate ISO este ca ajuta la dezvoltarea increderii pe care un consumator o are fata de un anumit produs. Certificatele de acest gen pot actiona de asemenea si ca un soi de recompensa si motivatie pentru o anumita companie, produs. Se refera la mentinerea unor standarde, la asigurarea faptului ca pe nisa in cauza si in segmentul de activitate de un anumit soi se merge pe ideea calitatii fara repros. Parca suna mai bine cand stii ca poti avea incredere in cei care iti prepara painea pe care o cumperi si o savurezi in fiecare zi.

Certificarea ISO, de la plan la realitate


De regula se respecta anumiti pasi pentru obtinerea unui astfel de certificat. Culmea ca tocmai pentru acesta sa nu se aiba in vedere pasi ai calitatii de oferire a acestor servicii. Asadar, dureaza cateva luni pana cand se ajunge la obtinerea finala a acestuia. Dar, daca gasesti si specialistii care sa te indrume corespunzator, daca stii pe ce drum sa mergi se prea poate sa gasesti si o solutie mai rapida. Actual, exista si firme de consultanta din punct de vedere al modului in care se obtine o certificare de tip ISO.

De indata ce o companie descopera si care sunt avantajele in ceea ce priveste certificatul ISO obtinut se intelege si nevoia acestuia: imbunatatire de servicii, calitate care se respecta si un plus pentru imaginea si clasarea unui brand pe piata de profil.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306