Bucuresti

Chimia contemporana la Bucuresti

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
791

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cea de-a douasprezecea editie a Simpozionului national cu participare internationala "Conferintele de Chimie Contemporana", organizat de Syscom 18 si S.C. Biblioteca Chimiei S.A., desfasurata in data de 14 mai a.c. la Bucuresti, a reunit peste 100 de specialisti, personalitati de marca din peisajul stiintific romanesc si international. Manifestarea stiintifica a fost onorata de prezenta domnului Academician Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane.

Conferintele de Chimie Contemporana vizeaza prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de varf (tectonica moleculara, nanotehnologii, stiinta si ingineria mediului). Manifestarea academica permite cercetatorilor din Romania sa ia contact direct si sa stabileasca colaborari reale cu cercetatori din mai multe tari, implicati in programe internationale de cercetare. Conferintele de Chimie Contemporana urmaresc dezvoltarea de noi directii de cercetare, in domeniile de varf ale chimiei, cu implicatii economice si sociale.

Prezentarile sustinute de invitatii din mediul universitar si stiintific au evidentiat ultimele descoperiri in domeniul chimiei contemporane, punctand problemele actuale ale chimiei, directiile majore de cercetare in chimie, situatia si perspectivele industriei chimice.

Prof. Dr. Ing. Mir Wais Hosseini a deschis reuniunea cu lucrarea "Tectonica moleculara: de la unitati structurale la arhitecturi cristaline". Lucrarea profesorului Hosseini trateaza formarea retelelor moleculare, fenomen a carui cercetare stiintifica se afla inca la inceput, dar care isi gaseste aplicabilitatea in generarea de retele controlate structural.

Bogdan Simionescu, membru al Academiei Romane si directorul Institutului de chimie macromoleculara „Petru Poni" din Iasi, este unul dintre promotorii romani ai cercetarilor care au perspectiva unei aplicatii practice. Lucrarea prezentata in cadrul Conferintelor de Chimie Contemporana, "De la polimeri functionali la arhitecturi macromoleculare", accentueaza importanta polimerilor functionali ca elemente de constructie versatile pentru obtinerea de arhitecturi nanostructurate si noi materiale plastice.

In cadrul celei de-a patra editii a Conferintelor de Chimie Contemporana, ca in fiecare an, au fost decernate premiile acordate autorilor celor mai bune articole publicate in „Revista de Chimie" si „Revista Materiale Plastice", ambele finantate din fonduri proprii de compania Syscom 18.

Evenimentul a fost organizat de Syscom18, in colaborare cu S.C. Biblioteca Chimiei S.A., Revista de Chimie, Revista Materiale Plastice, sub egida Academiei Romane si a Societatii de Chimie din Romania. Reuniunea a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Diplomat.