Bucuresti

Cinci idei pentru personalizarea locuinței tale

Cinci idei pentru personalizarea locuinței tale

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 5 luni si 4 zile
Vizualizari
233

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Dacă te-ai mutat de curând într-o casă nouă și îți dorești să amenajezi întreaga locuință, poți începe prin a-i oferi o notă personală întregului design, astfel încât să te simți cu adevărat acasă. Dacă ești o fire creativă, poți obține rezultate inedite, chiar și cu un buget redus, așa că iată câteva idei care te-ar putea inspira:

Amenajează un colț doar cu obiecte personale

Cu siguranță ai pe acasă câteva fotografii de familie, bilete de la concerte, medalii câștigate, suveniruri cumpărate din vacanțe sau cadouri pe care le-ai păstrat cu drag de-a lungul anilor și care au o valoare sentimentală pentru tine. De ce să păstrezi toate acest obiecte ascunse într-un sertar, când le poți transforma în decorațiuni? Alege câteva fotografii care au o semnificație aparte pentru tine și înrămează-le pentru a le agăța pe un perete. De asemenea, poți face același lucru cu câteva articole din ziare, cu câteva pagini cu poezii sau diferite citate care te-au inspirat. Un astfel de colț cu obiecte personale s-ar putea transforma chiar în principalul punct de atracție, pentru că toți cei care îți vor trece pragul vor admira fotografiile pe care le-ai ales.

Alege culori îndrăznețe

În general, designerii de interior nu recomandă folosirea culorilor puternice pentru amenajarea locuinței, mai ales în dormitor, unde ar trebui să optezi pentru nuanțe cât mai neutre. Însă, poți face o excepție de la regulă și poți alege diferite accesorii sau obiecte de decor în nuanțe excentrice. Spre exemplu, poți opta pentru un set de perne decorative de culoare roșie sau pentru o lampă roșie. Totodată, poți decora întregul living în nuanțe pastelate, care vor crea o atmosferă liniștitoare. Încearcă să faci alegeri cât mai creative în privința culorilor, și îndrăznește să optezi pentru mixuri interesante de culori, cum ar fi negru cu alb, albastru cu oranj sau verde cu roșu.

Creează o oază de natură

Dacă vrei să te bucuri de un aer mai curat și de mai multă culoare în living, poți cumpăra câteva plante de interior, care vor aduce mai multă vitalitate în întreaga încăpere. Poți opta pentru câteva ghivece cu plante de mari dimensiuni, cum ar fi un ficus, un bonsai sau un lămâi, sau poți alege chiar și flori proaspete, de pus în vază. Indiferent de varianta pe care o vei alege, un colț de natură ar fi binevenit în locuința ta.

Transformă holul într-un loc primitor

Atunci când musafirii îți trec pragul casei, holul este primul loc pe care aceștia îl văd, așa că dacă îți dorești să faci o impresie bună, îți recomandăm să acorzi o atenție specială acestei zone. Transformă holul într-un loc primitor, dar funcțional și asigură-te că ai îndeajuns de multe spații de depozitare, atât pentru hainele groase, cât și pentru încălțăminte. Pe lângă cuier și pantofar, poți aduce pe hol și o canapea mică, pe care să o folosești atunci când te încalți. Iar în cazul în care holul tău este unul destul de îngust, poți renunța la canapea și poți alege un cuier suspendat care ar trebui să ocupe mai puțin spațiu.

Decorează pereții casei


Obiectele decorative oferă întotdeauna un plus de personalitate unei locuințe și pot schimba cu totul atmosfera din anumite camere. Așa că poți începe prin a decora pereții casei cu diferite tablouri. Însă, va trebui să ții cont de stilul de amenajare pe care l-ai ales. Spre exemplu, pentru un apartament amenajat în stil retro poți alege tablouri pop-art, iar pentru un living în stil scandinav, cea mai bună opțiune ar fi tablourile minimaliste. De asemenea, atunci când alegi un tablou, trebuie să ții cont și de dimensiunea acestuia și de culorile folosite, nu doar de subiectul imaginii. Totodată, poți opta și pentru tablouri canvas personalizabile, pe care poți imprima ce imagine dorești.

Inspiră-te din sugestiile pe care ți le-am oferit și îndrăznește să faci alegeri cât mai creative pentru amenajarea locuinței tale.

Sursa foto: unsplash.com/photos/3CJAeBNi2YM

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari