Bucuresti

Cinci lucruri mai putin cunoscute despre Judas Priest

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
580

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Judas Priest

Peste o lună de zile, pe 1 iulie, are loc o reîntâlnire fabuloasă pentru generația anilor ’90: concertul Judas Priest de la Romexpo, avându-i ca invitați speciali pe cei de la Helloween! Un eveniment organizat de Events și recomandat de Rock FM.

Iată cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Judas Priest:

-45 de ani. Atât le-a luat celor de la Judas Priest să scoată un album de Top 10 în America. "Redeemer of Souls" face valuri printre fani și critici deopotrivă. Cel mai de succes album Judas Priest până în prezent era “Screaming For Vengeance"(1982), care a petrecut 53 săptămâni în topurile Billboard (Discul de Aur în octombrie 1982, Discul de Platină în aprilie 1983 și Dublu Platină în octombrie 2001). Albumul includea singura piesă a trupei inclusă vreodată în US Top 100 Hit, "You've Got Another Thing Comin'".

-Zeii heavy metalului i-au inspirat și pe poeții români. Adrian Păunescu, unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani, a scris despre ei în poezia “Marele Surdomut” (“Mi-e dor de tine și sunt trist / Și-ascult când Rush, când Judas Priest / Tu cea mai dulce-ntre femei / Ce pot să-mi spuna astăzi ei?”)

-750 000 EUR, valoarea parcului auto a Camerei Deputaților (doar mașinile românești), atât i-a costat pe cei de la Judas Priest istoricul proces din 1985 când adolescenții James Vance şi Raymond Belknap au încercat să se sinucidă. Primul a supraviețuit, al doilea a murit din cauza rănilor provocate prin împuşcare. Familiile lor au fost convinse că au fost împinşi să facă acest gest de piesa "Better by You, Better Than Me" care ar conţine mesajul subliminal "Do it!" și au cerut despăgubiri de peste 6 milioane USD. Judecătorii au respins cererea, concluzionând că nu sunt dovezi suficiente.

-28 la număr sunt cele mai cunoscute coveruri după “Breaking The Law”, imnul tinerilor furioși din toată lumea, de pe excepționalul “British Steel”, album lansat în 1980. Printre cele mai faimoase trupe seduse de acordurile ilegale, Therapy?, Motörhead și Hammerfall.

-250 USD. Este prețul hot-dogului Judas Priest Turbo Dog, un hot-dog născut din imaginația unui restaurant fast-food din Austin, care l-a lansat la un festival la care britanicii era headlinerii. Hot dog-ul a avut un singur cumpărător.