Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Cinci pirați legendari - când au trăit și de ce sunt cunoscuți și în zilele noastre

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 8 luni si 5 zile
Vizualizari
437

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Prezenți acum mai mult în filme de aventură, pirații au stăpânit mult timp apele internaționale, atacând în special nave comerciale, uneori chiar la comanda unor state, în perioada în care țările europene își realizau colonii în Africa și America. Pirații există și astăzi, însă cei moderni sunt foarte puțini și în puține zone există astfel de temeri cu privire la atacuri. În istorie, unele nume de pirați au rămas asociate cu puternice influențe negative asupra navigației.

Printre cei mai cunoscuți pirați care au adus spaimă pe mări și oceane de-a lungul istorie se numără și următorii:

·Aruj și Hizir Barbarossa (care înseamnă „barbă roșie” în limba italiană) au fost doi frați care s-au îmbogățit prin capturarea navelor europene în Marea Mediterană. Ei și-au făcut resimțită prezența în special în zona Africii de Nord, printre victime numărându-se o navă de război din Sardinia. Frații Barbarossa s-au aliat cu sultanul otoman din acea perioadă și au luptat în special cu reprezentanți ai țărilor creștine, inclusiv cu o adevărată flotă formată special de papă pentru a distruge echipa acestor pirați de temut.

·Sir Francis Drake a fost un pirat ce a acționat în slujba reginei Elisabeta I, autorizat fiind de către guvernul britanic să atace transportul maritim spaniol. Francis Drake a navigat în cea mai faimoasă călătorie a sa între 1577 și 1580, devenind primul căpitan englez care a înconjurat globul. A capturat o navă spaniolă încărcată cu comori și a trecut prin foarte multe aventuri. Regina Elisabeta l-a făcut cavaler imediat după întoarcerea sa.

·Henry Morgan. În secolul al XVII-lea, mai mulți pirați au acționat în Marea Caraibelor și în alte regiuni apropiate. Unul dintre cei mai cunoscuți pirați este Henry Morgan. La un moment dat, acesta le-a ordonat odată oamenilor săi să-i închidă pe locuitorii din Puerto Príncipe, Cuba, într-o biserică, astfel încât să poată jefui orașul nestingheriți. În Venezuela și Panama, a realizat raiduri brutale, semănând groaza în localnici. Arestat în 1672, a reușit să ajungă la conducere în Jamaica câțiva ani mai târziu. Ironic, în Jamaica, în timpul administrației sale, a fost adoptată o lege anti-piraterie. Morgan însuși s-a implicat ulterior în urmărirea altor pirați. Născut în anul 1635, în Llanrumney, Regatul Unit, Henry Morgan a ajuns la apogeul "carierei" sale de pirat în postura de a conduce 36 de corăbii cu un echipaj de 1800 de pirați.

·Căpitanul Kidd, pe numele său complet William Kidd, a pornit în 1696 cu misiunea de a vâna pirații în Oceanul Indian. Ulterior însă, a ales și el calea pirateriei și a capturat vase precum Negustorul Quedagh. Kidd s-a confruntat cu celebra Companie Britanică a Indiilor de Est și a fost arestat înainte de a se întoarce în Anglia. Pedeapsa sa a fost cruntă, pe măsura acțiunilor sale: a fost executat, iar trupul său a rămas expus pe malurile râului Tamisa, drept avertisment pentru alți pirați.

·Barbă Neagră. Un alt pirat de legendă este Barbă Neagră (Blackbeard), pe numele sau adevărat Edward Teach, despre care există și un film celebru. În anul 1717, a capturat o navă de sclavi franceză, redenumită mai târziu Răzbunarea Reginei Anne. Ulterior, a blocat portul Charleston, Carolina de Sud, până când locuitorii orașului au îndeplinit cerințele sale.

Pirații în universul filmelor și al jocurilor video

La capitolul de jocuri video cu pirați, printre cele mai populare se numără Blackwake, Sea of Thieves, GreedFall și Assassin’s Cred: Black Flag, iar în această toamnă este așteptată lansarea Skull and Bones, un titlu pentru Playstation 5, Xbox și PC în care acțiunea se petrece în Oceanul Indian, în perioada 1690 - 1720.

Sunt și câteva jocuri de casino foarte populare cu această tematică. Pirate Gold Deluxe de la Pragmatic Play, Jolly Roger 2 de la Play’n GO, Pirate Kingdom Megaways sau Captain Venture: Treasures of the Sea sunt doar câteva din cele mai apreciate titluri din colecție, atât de cei care joacă pe mize reale cât și de cei care preferă să joace păcănele demo pe internet.

În lumea divertismentului există numeroase filme cu pirați, cele mai cunoscute și apreciate în prezent fiind cele 5 din seria Pirații din Caraibe, unde actorul principal este Johnny Depp: Blestemul Perlei Negre (2003), Cufărul omului mort (2006), La capătul lumii (2007), Pe ape și mai tulburi (2011), Răzbunarea lui Salazar (2017). Deocamdată, nu se știe exact când va fi lansat următorul film din serie, însă se pare că nu mai avem chiar atât de mult de așteptat.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro