Bucuresti

Colectia de Arta Plastica "Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck"

Colectia de Arta Plastica  "Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck"

Detalii galerie de arta

Adresa
Bucuresti, Sectorul 1, Strada Vasile Alecsandri, nr. 16
Telefon
0212113889, 0216138515
Categorie
Galerii de arta
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
2545

Voteaza & Distribuie

Prezentare galerie de arta

Colectia de Arta Plastica Fr. Storck si Cecilia Cutescu Storck

Muzeul, infiintat in 1951, este adapostit in fosta locuinta a sculptorului Frederic Storck si a sotiei acestuia, pictorita Cecilia Cutescu-Storck. Cladirea conceputa in stil anglo-normand este opera arhitectului A. Clavel si a fost construita in 1913. Fatada principala este decorata cu motive ornamentale in piatra (brauri, ancadramente, basoreliefuri) realizate de Frederic Storck.
  • An infiintare: 1951
  • Subordonare: sectie, Muzeul Municipal Bucuresti
  • Profile: Memoriale - Istoria artei
  • Program: zilnic 9-17; luni, marti inchis
Interiorul se distinge prin mai multe picturi murale, purtand semnatura Ceciliei Cutescu-Storck. Colectia muzeului cuprinde lucrari de grafica, pictura si sculptura apartinand artistilor familiei - Karl, Carol, Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck.

Karl Storck (1826 - 1887), primul profesor de sculptura al Academiei de Belle Arte din Bucuresti, intemeietorul dinastiei artistice cu acelasi nume, este prezent prin lucrari si machete pentru monumente de for public.

Carol Storck (1854 - 1926), fiul cel mare al artistului, este la randul sau reprezentat prin citeva portrete si lucrari de plastica mica.

Bogata selectie de opere apartinand lui Frederic Storck (1872 - 1942), mezinul familiei, cuprinde o varietate de portrete, nuduri, capete de expresie in bronz si marmura, medalii, plachete si piese cu valoare numismatica.

Creatia Ceciliei Cutescu-Storck este de asemenea amplu prezentata prin numeroase desene, uleiuri, panouri pentru decoratie murala.

Orar galerie de arta

Miercuri - Duminica: 9:00 - 17:00

Filtre galerie de arta

Deschis: Sambata, Duminica