Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Colegiul Economic A. D. Xenopol

Colegiul Economic A. D. Xenopol

Detalii scoala / liceu / colegiu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 2, Strada Traian, nr. 165
Telefon
0213205719
Fax
0213205719
Social links
Categorie
Scoli / Licee / Colegii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
5815

Voteaza & Distribuie

Prezentare scoala / liceu / colegiu

Colegiul Economic A. D. Xenopol Bucuresti

In documentele vremii se atesta ca la 18 septembrie 1895 a fost deschisa intr-un cadru festiv "SCOALA COMERCIALA DE GRADUL I" din BUCURESTI, in cladirea din str. Traian nr. 157, colt cu B-dul Pache Protopopescu imobil cunoscut de bucuresteni sub numele de scoala franceza. Dispunea de 5 sali mari pentru cursuri, camere pentru secretariat, cancelaria profesorilor, incaperi pentru laborator, biblioteca, culoare largi si impunatoare, diverse anexe. De-a lungul istoriei sale, scoala a beneficiat de un corp didactic foarte bine pregatit, cu har pentru instruirea si educarea tinerelor generatii. Eforturile dascalilor acestei scoli, de a asigura pregatire umanista si economica de calitate au fost rasplatite de foarte multi absolventi, care de-a lungul anilor au devenit personalitati ale vietii economice si stiintifice ale Romaniei: matematicianul Traian Lalescu, criticul si istoricul literar Dumitru Caracostea, academicianul Romulus Vulcanescu, economistul Alexandru Babe - fost ministru de finante.

In acea perioada durata de scolarizare cuprindea ciclul inferior-numit gimnaziu comercial, cu durata de studiu de 4 ani si ciclul superior-numit liceu comercial, cu durata de studiu de 4 ani. In cadrul ciclului gimnazial erau studiate atat stiintele comerciale (notiuni elementare de comert, contabilitate, corespondenta comerciala) si materii umaniste (romana, religie, istoria patriei si universala, geografia Romaniei, instructie civica), cat si arte si dexteritati (caligrafie, scriere comerciala, desen, muzica, educatie fizica, ansamblu coral, lucrul de mana si gospodarie).

Filtre scoala / liceu / colegiu

Tip institutie: Institutie de invatamant de stat

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)