Bucuresti

Comparație: Procesor Intel i7 vs AMD Ryzen 7

Comparație: Procesor Intel i7 vs AMD Ryzen 7

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
212

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Compararea cipului mobil Core i7 Intel cu cipul mobil Ryzen 7 al AMD vine de obicei cu calificarea că fiecare implementare a laptopului este diferită. PCWorld a avut șansa de a testa Microsoft Surface Laptop 3 atât în versiunile sale Ryzen 7, cât și în versiunile Core i7, în esență laptopuri identice, cu excepția procesorului. Acest lucru ne oferă ocazia extrem de rară de a încorona cel mai bun procesor de laptop din această generație, pe baza testelor comparative.

Dacă ești în căutarea unui laptop ieftin și bun, un laptop recondiționat este potrivit pentru tine. Vezi prețul unui laptop refurbished cu procesoare puternice.

Ryzen 7 versus Intel Core i7: Au fost testate cap la cap, cu o singură reglare. Microsoft a configurat ambele laptopuri la niveluri de performanță minime / baterie maximă chiar și atunci când este conectat. Aceasta este configurația implicită și mulți oameni nici măcar nu o vor atinge.

Primul test a folosit PCMark 8 și PCMark 10, pentru a sintetiza performanțele în lumea reală utilizând un amestec de repere ale aplicațiilor. Testul de lucru al PCMark 8 măsoară performanța foilor de calcul, procesarea textelor și navigarea pe web - toate sarcinile pe care ne-am aștepta ca fiecare procesor să le gestioneze cu succes. Rezultat:Ambele laptopuri pot gestiona cu ușurință sarcinile tipice de birou, dar Core i7 este în mod clar mai rapid.

Cinebench este standardul de aur pentru evaluarea procesorului. În versiunea single-core a acestor teste, Intel I7 a obținut un scor mediu de 182, comparativ cu 152 pentru Ryzen 7.

Viața bateriei. Încărcăm bateria laptopului la maxim, setăm luminozitatea afișajului la 250 de nits și conectăm căștile setate la un volum de 50%. Apoi deconectăm laptopul și buclăm un videoclip 4K din nou până când expiră bateria. Deoarece bateria este aceeași în ambele laptopuri de suprafață 3 (deși există un pic de variație în fabricație), variațiile în alegerile de componente ar trebui să facă diferența.

Rezultate: o medie de 10 ore, 26 de minute pentru Intel I7 și 7 ore, 25 de minute pentru platforma Ryzen. Aceasta este o diferență de trei ore între platformele Ice Lake și Ryzen, un avantaj convingător pentru cipul Intel.

Prețul.Valoarea finală pe care nu o putem ignora este prețul. Microsoft a evaluatoficial Surface Laptop 3 for Business (Core i7) la o primă de 100 USD. Cu toate acestea, dacă aplicați reduceri suplimentare actuale și dacă cumpărați aceeași configurație SSD de 16 GB RAM / 512 GB ca unitatea Ryzen 7 de 2.099 USD pe care am testat-o reușiți să obțineți un preț mai bun.

Rezultat: avantaj de 200 de dolari pentru Core i7 (Ice Lake) Intel.

În concluzie, după ce s-a realizat comparația între cele două modele de procesoare Intel Core i7 (Ice Lake) cu AMD Ryzen 7 în laptopuri esențial identice, Core i7 câștigă cu ușurință ca cel mai bun procesor de notebook-uri de înaltă performanță disponibil în prezent.