Bucuresti

Concert clasic sustinut de membrii fundatiei culturale " Remember Enescu"

Concert clasic sustinut de membrii fundatiei culturale " Remember Enescu"

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
511

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fundatia Culturala “Remember Enescu” prezinta la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, joi 10 aprilie, orele 18:00 un Concert clasic extraordinar, la care vor lua parte tinere sperante ale muzicii instrumental-vocale. Concertul are intrare libera, iar publicul va avea ocazia sa il reintalneasca dupa aproape 2 ani de pauza din lumea concertelor, pe tenorul George Valentin Dragomir, care in ciuda unor probleme de sanatate doreste sa ia parte din nou la astfel de evenimente culturale.

George Valentin Dragomir este astfel invitatul stagiunii “Remember Enescu” condusa de doamna profesor Mihaela Tomescu, mama a celebrului violinist Alexandru Tomescu.
Tanarul tenor este absolvent al sectie de canto a Liceului de Muzica “Dinu Lipatti”si este in curs de licentiere in muzica,sectia interpretare muzicala – canto. A fost unul dintre personalitatile marcante ale evenimentelor culturale in perioada 2007-2010, cand prin propria sa stagiune culturala “Bucuriile sufletului”, stagiune non-profit, a reusit sa promoveze ca manager artistic independent o serie de tineri muzicieni, dar sa devina si un tenor concertist valoros despre care mass-media scria aproape permanent.

In concertul din 10 aprilie de la UNMB, tenorul va fi acompaniat de maestrul compozitor si corepetitor Ion Cotofan, sotul sopranei Olga Cuculescu. In stagiunea sa personala, George a reusit sa ii aiba ca invitati pe unii dintre cei mai cunoscuti artisti lirici din tara si strainatate, care au pus arta mai presus de valoarea financiara. Printre acestia se numara: soprana Irina Iordachescu, baritonii Eugen Dragos Voicu,Vasile Chisiu, mezzo-soprana Antonela Barnat etc.

Va asteptam cu drag joi 10 aprilie incepand cu orele 18 la Conservatorul bucurestean pentru aceasta frumoasa intalnire cu muzica clasica si artistii ei din prezent, care marcheaza valorile culturale romanesti.

Filtre articol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta