Bucuresti

Concursul Boem Club Musica Mundi 2015 a incurajat 120 de copii, tineri si adulti in continuarea studiului muzicii

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
424

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Concursul Boem Club Musica Mundi 2015 a incurajat 120 de copii, tineri si adulti in continuarea studiului muzicii

In week-end-ul24 octombrie-25 octombrie 2015, Scoala de Muzica Boem Club, cea mai mare Scoala de Muzica Privata din Romania, a organizat cea de-a treia editie a Concursului vocal-instrumental „Musica Mundi”.Competitia s-a adresat cursantilor copii, adolescenti si adulti, care studiaza muzica (un instrument sau canto) in cadrul Boem Club.
Editia a III-a a Concursului Boem Club „Musica Mundi” a oferit tuturor celor care fac muzica in cadrul scolii prilejul de a se intalni, canta, dialoga si dezvolta din punct de vedere muzical.
Varsta minima a participantilor a fost de 4 ani, iar cea maxima de 40 de ani.Concursul s-a desfasurat pe parcursul a 2 zile si a cuprins 7 categorii:pian pentru copii (nivel avansat si incepator), chitara pentru copii (solo si acompaniament), vioara (nivel avansat si incepator), canto pentru copii (muzica usoara si populara), percutie pentru copii, canto pentru adulti si categoria grup vocal-instrumental de copii.
Pe parcursul celor 2 zile de pline de muzica, cei 120 de concurenti au fost sustinuti de aproximativ 500 de persoane, care au trecut pragul Scolii de Muzica Boem Club Dorobanti. Concursul a fost, de asemenea, un prilej de schimb de experienta muzicala intre cursanti de diferite varste, niveluri si instrumente.
Cantatul din voce sau la un instrument este fara indoiala o activitate frumoasa, insa studiul muzicii nu inseamna doar lectii de muzica, ci este o activitate ampla care trebuie sa imbine lectiile de instrument sau canto, cu lectiile de teoria muzicii, cor si cu apartenenta la diferite ansambluri instrumentale sau vocale. Toate acestea, in contexte inedite, contexte care sa le ofere experiente muzicale noi interpretilor si sa ii ajute sa se dezvolte ca muzicieni si artisti.Experienta concursurilor este frumoasa si necesara pentru toti cei care fac muzica si ne mandrim ca putem oferi cursantilor nostri o astfel de experienta.
Intr-un cuvant, Concursul Musica Mundi ne ajuta atat pe noi sa vedem unde suntem la nivel de scoala de muzica, cat si pe fiecare interpret la nivel individual, sa facem schimb constructiv de experienta si sa ne intalnim muzical de la an la an, intr-o varianta din ce in ce mai buna atat cantitativ, cat si calitativ”, a declarat Claudia ATANASOAE, Director Educational, Scoala de Muzica Boem Club.