Bucuresti

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro

Conferinta “Malpraxisul medical. Raspunderea medicului si problemele sistemice”

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sanatate
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
1240

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 11 octombrie 201614:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Sănătatea Media Group în parteneriat cu Wolters Kluwer Romania organizeaza pe data de 11 octombrie 2016, începand cu ora 14.00, la Hotel Capital Plaza (Bulevardul Iancu de Hunedoara 54, sala Ion Mincu), conferința "Malpraxisul medical. Raspunderea medicului si problemele sistemice."
Scopul acestei conferințe este de a crea un cadru multidisciplinar (etic, medical, juridic, legal etc.) pentru discuții, analiză, dezbateri. Obiectivele conferinței sunt direcționate către găsirea de soluții etice și juridice implicate în îngrijirea pacienților, elaborarea unor protocoale stricte care să conducă către o practică medicală de nivel înalt și să apere interesele comunității.

Sistemul medical românesc este un subiect care incomodează atât medicii cât și pacienții. Probleme, clișee, acuzațiile de malpraxis medical, medici care pleacă în alte țări pentru bani mai mulți dar și pentru un respect ridicat.

Din ce în ce mai multe suspiciuni de malpraxis medical sunt relatate constant în presă, împreună cu declarațiile dramatice ale pacienților afectați sau ale rudelor decedaților. În ciuda acestei realități dure (#colectiv #copiiargeșului #hexipharma etc.), autoritățile preferă de cele mai multe ori să închidă ochii în loc să cerceteze temeinic și să preîntâmpine astfel de tragedii. Toate acestea în condițiile în care greșeala medicală conduce către decesul pacientului sau către mutilarea acestuia pe viață.

În ultimul deceniu acuzațiile de malpraxis medical au crescut, afectând atât profesia medicală cât și societatea civilă în ansamblu. Din cauza situației critice actuale din sistemul sanitar, conștientizarea problemelor de către personalul medical și pacienți a condus către situația în care malpraxisul medical declanșează la scară largă, panică, temere și nu întotdeauna într-un mod foarte realist.

Din punct de vedere psihologic apare o problemă uriașă: mediatizarea și vizibilitatea crescută a cazurilor de malpraxis medical. Astfel, pe măsură ce acuzațiile împotriva medicilor escaladează, se instalează teama generală de a nu fi dat în judecată, iar procesul de luare a deciziei medicale ajunge sa aiba de multe ori o abordare defensivă a actului medical. În final, cine are de suferit cel mai mult? Pacientul!
Toate aceste acuzații scad încrederea pacienților în medici și în actul medical, fapt ce nu induce o gandire pozitivă ci dimpotrivă se instalează anxietatea față de sistemul medical în ansamblu. Pacientul cu o gândire negativă nu va evolua bine sub tratament.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/