Bucuresti

Confidential: Scene argheziene

Confidențial: Scene argheziene

Detalii spectacol

Telefon
0756021105
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 10 luni
Apartine de
Teatrul Dramaturgilor Romani
Vizualizari
466

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 29 martie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Un spectacol după texte de Tudor Arghezi in Regia: Dan Tudor. Producția este realizată pe baza unor schiţe dramatice mai puţin cunoscute ale lui Tudor Arghezi și se dorește un omagiu adus marelui scriitor la comemorarea a 50 de ani de la intrarea sa în panteonul literaturii universale.
Dan Tudor:
„Peste 70 % din spectacolele mele sunt după texte românești, așadar ideea înființării acestui teatru mi se pare minunată. M-am bucurat să am alături de mine actori mari, prieteni și împreună vom oferi publicului un spectacol modern și inedit.”
Marius Bodochi:
„Înființarea Teatrului Dramaturgilor Români este o idee generoasă, pentru că avem obligația să redescoperim piesele autorilor români. E bine când un teatru pune în scenă și texte mai puțin cunoscute, cum este această selecție din Arghezi.”
Cristina Deleanu:
Teatrul Dramaturgilor Români – o bucurie în primul rând. Spectacolul “Confidențial. Scene argheziene” este o provocare, o noutate, face parte din acele spectacole care îți pun mintea la contribuție.”
Eugen Cristea:
„Mă simt ca un copil care descoperă ceva nou. Bucuria mea este imensă pentru că s-a luat hotărârea înființării acestui teatru al dramaturgilor români. Avem dramaturgi absolut extraordinari care meritau un loc al lor. Bucuria este întregită și de faptul că fiind îndrăgostit de Tudor Arghezi, stagiunea teatrului se deschide cu un colaj din lucrările mai puțin cunoscute ale imensului scriitor.”
Tudorel Filimon:
„Noi rar jucăm piese de autori români contemporani. Uneori sunt privite cu ușurință…Fiind un teatru al dramaturgilor români aici va fi locul lor… Un teatru al dramaturgilor nu a existat până acum. Voi juca de câte ori voi fi solicitat.”
Afrodita Androne:
„E o onoare și o cinste minunată să ai ocazia să deschizi un teatru. Minunată este și ideea: un teatru al dramaturgilor români. Era o instituție necesară și care ar fi trebuit făcută de mult, dar niciodată nu e prea târziu. Și mare bucurie pentru noi să deschidem acest teatru cu un Arghezi de care ne-am bucurat cu toții la fiecare repetiție.”
Luana Lute:
„Fiind cea mai tânără din distribuție sunt foarte onorată că am ocazia să fac parte din spectacolul care deschide repertoriul unui nou teatru. Cred că prin Teatrul Dramaturgilor Români publicul tânăr se va putea familiariza cu dramaturgia românească.”

Distribuția:
Marius Bodochi,
Eugen Cristea,
Tudorel Filimon,
Cristina Deleanu,
Afrodita Androne,
Luana Lute

Ilustrația muzicală: Vlaicu Golcea
Scenografia: Corina Grămoşteanu
Coregrafia: Florin Fieroiu.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta