Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Consilierea si beneficiile ei

Consilierea si beneficiile ei

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
Institutul pentru Politici Sociale
Vizualizari
447

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atunci cand simti ca luarea unei decizii este un proces destul de greu, ai nevoie de sfatul unui indrumator. Uneori, gasim acea persoana langa noi deghizata in persoane apropiate in care avem incredere. Alteori, acea persoana se afla intr-un loc specializat si poarta numele de consilier. Din pacate, nu toate persoanele pot beneficia de consiliere in viata si in cariera. Mai ales cand acestea provin din medii sociale nefaste si nu sunt incurajate sa isi urmeze studiile. Aspectele nefavorabile in care acesti copii si tineri se dezvolta duc la abandonarea scolii prematur. In consecinta, renunta la scoala si parasesc sistemul de educatie. In ajutorarea acestor tineri vin proiecte ce au in componenta lor masuri, obiective si activitati bazate pe programul “A doua sansa”.

Programul “A doua sansa” este adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 29 de ani din Bucuresti si judetul Ilfov care nu si-au finalizat studiile si nu ocupa un loc de munca. Prin parcurgerea acestui program, tinerii beneficiaza de educatie, de calificare profesionala, dar si de consiliere socio-profesionala. Scopul proiectului este de a-i determina pe tineri sa obtina o calificare profesionala ce ii va ajuta sa isi gaseasca mai repede un loc de munca. Printre nenumaratele avantaje ale revenirii la scoala, tinerii vor primi in permanenta consiliere in cariera, indrumare profesionala si sfaturi pentru a fi siguri ca fac cea mai buna alegere.

Beneficiile consilierii


  1. Orientare in cariera. Proiectul “Viitorul incepe azi” ID 135130 consta in gasirea celui mai compatibil domeniu pentru fiecare participant in parte. Tinerii care nu si-au finalizat studiile au oportunitatea de a o face daca au varste cuprinse intre 16-29 de ani, nu si-au dus la bun sfarsit studiile primare si/sau gimnaziale si nu au un loc de munca. Pe langa acest avantaj, ei vor fi ghidati spre un serviciu stabil. Iar pentru ca acest obiectiv sa fie indeplinit, au fost implementate cursuri de calificare ce ii va ajuta sa dobandeasca si sa dezvolte aptitudini intr-un anumit domeniu. Persoane specializate ii vor ajuta pe cursanti sa identifice principalele lor nevoi si sa se mentina in program.
  2. Elaborarea unei strategii de gasire a unui job. Dupa identificarea celei mai bune variante de calificare, se va elabora un plan prin care tinerii NEETs care nu au finalizat invatamantul obligatoriu si nu au un loc de munca, sa fie integrati in piata muncii. Prin prisma unei strategii, acestia vor fi ajutati sa ocupe un loc de munca sau sa isi dezvolte o afacere proprie.
  3. Mentinerea in program a cursantilor prin motivare constanta. Avand in vedere ca participantii la proiect provin din medii sociale instabile si problematice, acestia au nevoie de consiliere si motivare. Numai astfel, ei nu vor fi tentati sa renunte pe parcursul proiectului. Formarea profesionala va fi ghidata de persoane specializate din domeniul educatiei si consilierii. Acestia se vor asigura de evolutia fiecarui participant. Pe masura ce se vor observa progrese, tinerii se vor simti mai stapani pe fortele proprii si vor aspira spre atingerea mai multor obiective.

Strategii de orientare si sprijin pentru tinerii NEETs

Serviciile de consiliere socio-profesionala au scopul de a integra ulterior tinerii NEETs pe piata muncii. Pentru a motiva tinerii care au abandonat scoala, au fost implementate in proiect diverse strategii care sa ii ajute pe participanti sa aiba cele mai bune sanse de reusita. Una dintre strategii este bazata pe modelul francez si consta in formarea de mai multe grupe de consiliere care sa ii determine pe tineri sa isi doreasca finalizarea studiilor, obtinerea unei competente profesionale si, in cele din urma, ocuparea unui loc de munca.

Grupul tinta va fi impartit in 20 de grupe de lucru a cate 20 de persoane. Grupurile vor fi alcatuite dupa o analiza a profilului participantului. Distribuirea participantilor in grupe se va face in functie de cauzele abandonului, mediul social, varsta, nevoi, preferinte, abilitati.

Grupa A consta in 4 grupe de lucru a cate 20 de persoane. Acestia vor primi sprijin si incurajare din partea unui consilier de orientare profesionala care va aplica metode clasice de orientare profesionala.

Grupa B va fi alcatuita din 9 grupe a cate 20 de persoane ce vor primi sprijinul unei echipe multidisciplinare formata din minim 2 experti.

Grupa C consta in 7 grupe de munca a cate 20 de persoane. Acestia vor primi sprijin si suport din partea unei echipe mutidisciplinare alcatuita din COP/psiholog/expert medierea muncii.

Aceste masuri de consiliere vor fi implementate pentru a se obtine cele mai bune rezultate. Consilierea este cea mai buna alternativa de reintegrare in procesul educational. De aceea, tinerii NEETs vor primi consiliere si indrumare in cariera pe tot parcursul proiectului. Inainte insa vor fi evaluati pentru a se identifica abilitatile si barierele acestora. Astfel, li se va afla potentialul si va fi descoperit cel mai potrivit domeniu in care s-ar incadra. Invatand o meserie, vor fi capabili sa isi cultive abilitatile. Acest lucru ii va da participantului incredere in sine si il va face sa redescopere dorinta de a invata.

Un pas foarte important al acestei strategii il constituie mentinerea in program a participantilor. Este necesar ca tinerii care isi finalizeaza studiile sa nu se opreasca aici. In alte cuvinte, unul dintre obiectivele principale ale proiectului este ocuparea fortei de munca de cati mai multi absolventi.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro