Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Crearea unei oaze cu flori in interiorul casei noastre

Crearea unei oaze cu flori in interiorul casei noastre

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
895

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fiind pasionată de tot ce reprezinta natura, am fost mereu fermecată de forța ce o emana florile. Culorile vii, detaliile complexe și parfumurile inconfundabile au capacitatea de a revigora orice spațiu. De-a lungul timpului, am realizat că florile sunt mult mai mult decât un simplu accesoriu pentru decorul casei, ci constituie un element de echilibru atat de necesar in viata noastra.

Prezenta florilor în casa noastra nu reprezintă doar o chestiune de estetică, ci de a transforma acel spatiu intr-o entitate ce emană căldură și vitalitate. Fie că este vorba de o hortensie în ghiveci pe masa din sufragerie sau de o vază cu trandafiri proaspăt tăiați pe blatul din bucătărie, aceste elemente florale aduc în casele noastre echilibru si vitalitate. Să nu uităm nici de beneficiile ce le aduc sănătatii nostre. Florile pot purifica aerul, pot stimula starea de spirit și pot chiar îmbunătăți concentrarea și memoria.

Florile de interior, fie că sunt plante de apartament sau buchete cu flori, pot adăuga un strop de prospetime în orice incapere. Secretul în a alege plantelor de interior constă în înțelegerea nevoilor lor, unele flori au nevoie de multă lumină solară, în timp ce altele prosperă în condiții mai umbroase. Similar, unele flori necesită udare regulată, în timp ce altele preferă un sol mai uscat. De asemenea, este important să iei în considerare dimensiunea plantei și spațiul de care dispui. O plantă de talie mare care se întinde larg poate arăta splendid într-o cameră de zi spațioasă, dar ar putea domina un spațiu mai mic.

Cum alegem florile și plantele de apartament?


Pentru începători, florile care nu necesită îngrijire specială, cum ar fi hortensiile, lalelele și freziile, pot fi o opțiune excelentă. Aceste flori nu sunt doar frumoase, ci și suficient de tolerante la eventualele greșeli de intretinere. Dacă ești în căutarea unui strop de exotism, ia în considerare trandafirii sau lisianthus. Aceste flori necesită un pic mai multă îngrijire, dar înflorirea lor spectaculoasă poate justifica efortul.

Cum ingrijim florile de interior


Îngrijirea corespunzătoare este esențială pentru a menține aceste minunate flori la ghiveci înflorite o perioada cat mai mare de timp. Udarea regulată, lumina potrivită și temperatura adecvată sunt absolut necesare. Cu toate acestea, evită greșelile obișnuite, cum ar fi udarea excesivă sau plasarea florilor într-un loc cu prea multă lumină directă a soarelui. De exemplu, hortensiile preferă multă apă și lumină indirectă, în timp ce lalelele au nevoie de un mediu mai răcoros pentru a se dezvolta.

Cum să aranjezi florile in interiorul casei tale


Aranjarea florilor poate fi o artă în sine. Pentru a maximiza latura estetică, ia în considerare factori precum înălțimea și culoarea florilor. Buchetele ce au culori pastelate pot oferi o atmosferă calmă, relaxantă, în timp ce buchetele de flori viu colorate pot adăuga un strop de vivacitate. Alegerea vazei și a locului potrivit pentru flori poate, de asemenea, să le accentueze frumusețea. Gândește-te la stilul casei tale atunci când îți aranjezi florile. O casă cu un design modern ar putea beneficia de un aranjament minimalist, cu linii curate, în timp ce o casă cu un stil tradițional ar putea fi potrivită pentru un buchet luxuriant și voluminos. Nu uita, scopul este să-ți completezi camerele, nu să le suprasaturezi. Asemeni florilor de exterior, si cele de interior, înfloresc în anumite luni ale anului. Alternarea plantelor de interior în funcție de anotimp îți poate asigura prezenta, pe tot parcursul anului a unor plante inflorite.

Beneficiile prezentei florilor in casa noastra


Din perspectiva stiințifică, plantele au capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului pe care îl respiri. În procesul de fotosinteză, plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen, îmbunătățind astfel compoziția aerului din încăpere. Mai mult, anumite plante, pot înlătura toxinele din aer, inclusiv formaldehida și benzenul. În plus, studiile în domeniul psihologiei demonstrează că prezența plantelor în preajma noastra poate avea un impact pozitiv asupra stării psihice. Plantarea și îngrijirea florilor pot reduce stresul și pot avea ca rezultat obtinerea unei stari de relaxare prin redirecționarea atenției către o activitate calmă. Acesta este un principiu cunoscut sub numele de atenție restorativă, o teorie dezvoltată de Rachel și Stephen Kaplan.

În contextul profesional, plantele și florile pot avea un efect pozitiv asupra productivității și a sănătății mentale. Un studiu realizat de Universitatea Exeter a demonstrat că angajații care lucrează în birouri cu plante sunt cu 15% mai productivi. În plus, plantele pot îmbunătăți umiditatea în birou, oferind un mediu mai plăcut și mai confortabil pentru muncă.

Crearea unei oaze florale in interiorul casei noastre poate aduce o serie de satisfacții, iar prin prezenta Bloomeria, o florarie online cu sediul în București, puteți comanda cu ușurință flori online, plante si alte aranjamente florale, mereu proaspete și parfumate, livrate la ușa casei, în mai puțin de 3ore, șapte zile pe săptămână.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro