Bucuresti

Creme de plaja cu factor de protectie solara sau bronzare rapidă? Alege-le pe amândouă!

Creme de plaja cu factor de protectie solara sau bronzare rapidă? Alege-le pe amândouă!

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
87

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Nimic nu se compară cu o zi de vară petrecută la plaja. Atingerea caldă a razelor soarelui pe pielea ta în combinație cu sunetul liniștitor al valurilor care se sparg la țărm pot transforma o zi obișnuită în cea mai relaxantă experiență a verii. Ar fi păcat ca acest tablou să se transforme într-un coșmar din cauza unor arsuri solare.

Dintr-o obsesie neînțeleasă pentru o bronzare rapidă, tinzi să nu folosești creme de plaja cu factor de protectie adecvat nevoilor pielii tale. Și, din păcate, este nevoie de doar câteva minute de expunere la soare fără protectie adecvată pentru ca efectele nocive ale razelor ultraviolete să-ți strice vacanța. De ce să îți expui pielea unui risc de îmbătrânire prematură, apariției petelor pigmentare și chiar altor afecțiuni mai serioase când poti obține un bronz ciocolatiu și cu ajutorul unor creme de plaja cu formulă lejeră și protectie SPF?

Citește în continuare acest articol și vei afla ce creme de plaja să alegi vara aceasta pentru a nu-ți compromite sesiunea de bronzare, dar nici pielea! Împreună cu specialiștii Oriflame.ro ne-am propus să pornim o discuție factorul de protectie solara pe timp de vară. Urmează să răspundem câtorva întrebări arzătoare referitoare la produsele cu protectie solara, ce creme de plaja sunt recomandate atât pentru un bronz de durată, cât și pentru o protectie solara eficientă și cum te poți bucura de oferte și promoții la următoarea sesiune de cumparaturi pe Oriflame.ro. Să începem!

Ce se întâmplă cu pielea în timpul expunerii la soare?


Este adevărat că pielea bronzată arată mult mai bine decât un ten foarte deschis. Altfel se așează ținutele pe care ți le-ai pregătit pentru vacanța de vară, iar machiajul arată mult mai proeminent când tenul capătă o nuanță mai vie. Însă, dincolo de cum va arăta pielea ta după obținerea unui astfel de bronz, trebuie să înțelegi ce schimbări se produc la nivelul dermului în momentul expunerii la soare fără aplicarea unor creme de plaja cu factor de protectie solara.

Energia naturală produsă de soare sub formă de raze ultraviolete poate provoca diferite leziuni asupra pielii în funcție de tipul radiațiilor solare. Razele UV se clasifică în radiații UVA (asociate cu îmbătrânirea prematură a pielii, apariția ridurilor și a petelor pigmentare) și radiații UVB care provoacă arsuri solare.

Prea puțină expunere la soare poate cauza un deficit de vitamina D în corp, în timp ce o expunere îndelungată la radiațiile ultraviolete poate produce leziuni serioase pe pielea ta. Și atunci, ce rămâne de făcut? Moderația este cheia unei relații sănătoase între piele și expunerea la soare și bineînțeles folosirea unor creme de plaja cu grad de protectie solara adecvată cerințelor tenului tău.

Rolul unui factor de protectie solara cu spectru larg


Stratul exterior al dermului este compus în mod natural din celule care conțin un pigment numit melanină. Melanina ajută la protejarea pielii de efectele nocive ale razelor soarelui. Cu toate acestea, melanina nu dispune de o suficient de mare putere de a oferi protectie împotriva efectelor nocive ale radiațiilor UV ale razelor soarelui.

Și aici intervine rolul specific al folosirii factorului de protectie solara. Produsele solare funcționează prin absorbția razelor UV ale soarelui și reflectarea lor înainte de a produce leziuni pe piele. Indiferent de ce produse alegi, fie ele creme de plaja, loțiuni sau spray-uri de corp cu factor SPF ridicat, rolul acestora este același: de a acționa ca un scut de protectie pentru celulele pielii împotriva daunelor provocate de radiațiile UV.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi creme de plaja este să optezi pentru categoria produselor cu spectru larg de protectie solara. Ce înseamnă acest lucru? În general, produsele solare pe care le găsești în magazine, dar și online protejează pielea de radiațiile UVB, adică acelea care sunt responsabile de arsurile provocate de soare.

Un spectru larg de protectie solara asigură o mai mare eficiență împotriva leziunilor provocate și de radiațiile UVA, care sunt mult mai nocive din punctul de vedere al efectelor produse asupra tenului: îmbătrânire prematură, pete pigmentare și chiar cancer de piele.

Care este perioada optimă de reaplicare a unui produs cu protectie solara?


În funcție de tipul de formula aleasă și de gradul de protectie SPF, recomandat ar fi să aplici produsul cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare și la fiecare 2 ore petrecute pe plajă.

Tipuri de produse solare și cum alegi formula potrivită pentru pielea ta?


Oferta de creme și loțiuni cu protectie solara devine din ce în ce mai specifică, ceea ce înseamnă că trebuie să faci mai multe cercetări pentru a găsi și folosi tipul de produs care răspunde cel mai bine nevoilor pielii tale. Gama Oriflame.ro de produse solare pune la dispoziție o paletă largă de cosmetice solare potrivite atât pentru corp, cât și pentru față. Te invităm să le descoperi în rândurile ce urmează și să alegi tipul de protectie potrivit pentru tine.

Creme de plaja


Gama de creme de plaja Oriflame.ro propune produse cu protectie solara concepute atât pentru copii, cât și pentru adulți cu un factor de protecție SPF 50, care asigură eficiență sporită pentru o piele sensibilă și o expunere prelungită la soare. Mulțumită tehnologiei Multi-Rays, cremele de plajă din gama Oriflame oferă protecție UV cu spectru larg pentru a combate stresul oxidativ cauzat atât de lumina soarelui, cât și de poluare. Cremele sunt îmbogățite cu vitamina E și o combinație puternică de ingrediente suedeze care ajută la hrănirea și protejarea pielii sensibile împotriva daunelor provocate de soare.

Loțiuni cu protectie solara


La fel ca în cazul cremelor de plaja, loțiunea de corp este îmbogățită cu o combinație puternică de ingrediente și vitamine care combat efectele nocive ale radiațiilor UV. Diferit de cremele de plajă, loțiunile cu protectie solara au avantajul unei texturi mult mai lejere, care este mai rapid absorbită de pielea ta. Formula loțiunii este rezistentă la apă și oferă un grad de protectie SPF 30 împotriva radiațiilor UV pentru față și corp.

Spray de plaja și stick cu protectie solara


Pentru acelea dintre voi care își doresc o aplicare lejeră a produselor cu protectie solara, Oriflame.ro propune variantele de spray și stick prin care asiguri o la fel de mare eficiență împotriva radiațiilor UVA și UVB, cu ajutorul unei formule mult mai ușor de aplicat și care se absoarbe mai rapid în piele.

Alege-ți produsul preferat din gama de cosmetice solare Oriflame.ro!


Pielea ta are nevoie de o îngrijire suplimentară atunci când este expusă la soare, iar din acest motiv alegerea unor creme de plaja cu o protecție solară adaptată pigmentului tău și nevoilor tale specifice este vitală pentru un ten sănătos și plin de vitalitate. Intră chiar acum și fă-țicont Oriflame pentru a fi la curent cu cele mai recente promoții la selecția de produse solare.

Articol furnizat de AdSem.ro - Agentie Google Ads, Facebook Ads, Social Media, Content Marketing, SEO