Bucuresti

Cu gandul la viitor - case din lemn pe un singur nivel

Detalii articol

Web
https://www.ecocase-lemn.ro
Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 4 ani si 2 luni
Vizualizari
1006

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Constructia sau achizitionarea unei case sunt mereu puse in legatura cu un viitor mai mult sau mai putin apropiat. In ultima vreme, suntem tot mai des indemnati sa ne petrecem cat mai mult timp de calitate, intr-un ambient specific varstei si preocuparilor noastre. Gandeste-te cat este de important sa apelezi la o firma specializata de constructii case din lemn Bucuresti.

Dar care ar fi legatura dintre viitor si o casa de lemn pe un singur nivel, cand standardul are mai mult de a face cu numarul de etaje al unei vile?

Sa argumentam "casa de lemn pe un singur nivel"

In primul rand, va indemnam spre o casa de lemn pentru ca noi, cei de la Ecocase-lemn.ro, iubim casele de lemn, le proiectam, le construim, le daruim viata. Aspectul cu un singur nivel este optional, dar este subiectul nostru preferat din acest articol.

Pentru cine sunt indicate casele de lemn cu un singur nivel?

Atunci cand am ales titlul, am avut in vedere, cu predilectie, doua categorii de potentiali proprietari. Prima apartine grupei foarte tinere, adica cei care acum isi intemeiaza o familie, isi doresc copii sau ii au deja. A doua, sunt cei care se califica pentru grupa matura, persoane care privesc cu incredere spre un viitor de seniori pe deplin asezati la casa lor.

Sa detaliem putin in legatura cu grupa tanara si sa ne imaginam cat de plini de energie sunt copiii la orice varsta. In aceste conditii, amplasarea unei camere de copil la etaj vine la pachet cu o multime de inconveniente, pentru a evita sa le spunem pericole. Greu si pentru parinti, greu si pentru cei care ingrijesc copiii.

In legatura cu persoanele mature/seniori, sa ne imaginam doar ca problemele de sanatate se instaleaza uneori foarte repede si complet impotriva vointei noastre. Abordarea unei scari interioare poate sa devina un obstacol insurmontabil. Nu ati auzit pe nimeni spunand, in gluma, ca nu a mai urcat la etajul propriei case si sansele scad pe zi ce trece?!

Alte avantaje ale unei case de lemn, cu un singur nivel, executata de Ecocase-Lemn.ro

Din punct de vedere al proiectarii, al executiei si al costurilor, evident avem numai de castigat. Proiectarea este mai usoara si permite o multime de plusuri arhitecturale. Executia este mai lesne de realizat, iar frumusetea lemnului poate fi pusa in valoare, la costuri mult mai atragatoare.

Din punct de vedere al arhitecturii, camerele unei case dispuse pe un singur nivel pot fi proiectate mai inalte, dand astfel volum, spatiu si luminozitate intregului ansamblu. Ca un detaliu, ferestrele pot fi dispuse mai mult pe verticala, cu un efect vizual deosebit. Alternativa, respectiv ferestrele generoase dispuse pe orizontala, pot da impresia unei mai bune conectari cu peisajul.

Climatizarea unei case pe un nivel este mult mai avantajoasa, mai ales daca se opteaza pentru realizarea unui pod, cu rol de ruptura termica. Sa nu uitam ca o buna impartire a casei si o compartimentare executata prin solutii inteligente (usi duble, glisante), pot sa ofere un spatiu deschis, amplu, generos.

Tavanele mai inalte pot permite inserarea unor elemente precum bolta, imbogatita cu elemente artistice deosebite.

Sa mai retinem si faptul ca o casa de lemn pe un singur nivel poate fi extinsa foarte usor daca nevoile locative ale familiei se maresc, iar o bucatarie "de vara", o terasa sau un spatiu suplimentar de depozitare sunt lesne de adaugat oricand.

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari