Bucuresti

Culturile de legume, ocupatia care asigura dintotdeauna hrana romanilor

Culturile de legume, ocupatia care asigura dintotdeauna hrana romanilor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
389

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Legumele sunt o sursa principala de hrana atat pentru om, cat si pentru animale. Acestea pot sustine o alimentatie sanatoasa, corespunzatoare, dar in masura in care la randul lor sunt si ele sanatoase. Culturile cu rod bogat sunt in consecinta ceea ce isi doreste sa obtine oricine.

Un cumul de factori isi aduc contributia in ceea ce priveste evolutia in directia potrivita a culturilor de legume. Pentru ca este sezonul prielnic pentru astfel de activitati, iar contextul actual al pandemiei impune statul acasa, NuOricum.ro iese in intampinarea publicului larg cu solutii complete pentru a favoriza roade bogate la vremea culesului. Este vorba despre un magazin online de produse fitosanitare care isi pune la dispozitie serviciile si produsele, cu stoc variat si livrare prompta. Iata ca activitatile importante ce sustin alimentatia a numerosi romani nu trebuie puse pe pauza, asa cum se intampla in cazul altor ocupatii in aceasta perioada.

Pentru ca legumicultura sa fie cu roade bogate, atat irigarea, cat si fertilizarea trebuie sa fie realizate responsabil, recurgand la metodele recomandate de specialisti.

Irigarea culturilor de legume
Fiecare etapa a cresterii acestora trebuie intampinata cu atentie sporita. Irigarea inregistreaza mai multe tipuri pe parcursul cresterii legumelor. Incepand cu punerea semintelor de legume si pana la culegerea roadelor, aceasta este indispensabila. Desigur ca nimic in exces nu este recomandat, ci totul cu cap, intocmai cu recomandarile specialistilor.

In perioadele secetoase, pentru a asigura umiditatea corespunzatoare a solului se va realiza irigarea de aprovizionare. Dupa semanat va fi necesara cea pentru asigurarea rasaririi uniforme. Este o necesitate mai ales in cazul semanaturilor tarzii sau a celor cu seminte care rasar mai greu, de tipul cepei sau a morcovului. Sistemul de irigare intrebuintat trebuie sa fie unul profesional. In acest sens, irigarea prin picurare este o tehnica laudata pentru eficienta sporita demonstrata. Astfel de solutii regasesc cei interesati in portofoliul fitofarmaciei online NuOricum. In orice caz, doza corespunzatoare va fi dictata de tipul de culturi si de particularitatile legumelor, de grupa de legumicole de care apartin.

Ingrasamintele pentru culturile de legume
Cand vine vorba despre ingrasaminte, in legumicultura alegerile pot fi destul de pretentioase. Cei mai multi folosesc ingrasaminte naturale, insa uneori compostul, printre altele, precum si diverse ingrasaminte chimice pot fi necesare pentru a sustine culturi rodnice. Alegerea fertilizatorilor trebuie de asemenea sa fie realizata responsabil. Spre exemplu, la ceapa este recomandat ca aplicarea gunoiului de grajd sa nu se realizeze in anul culturii, pentru ca va influenta capacitatea de a o pastra ulterior recoltarii.

Compostul poate fi o recomandare in cazuri diverse, ingrasamant organic natural sau organo-mineral obtinut prin descompunerea reziduurilor, cel din care deriva substante nutritive in forme accesibile pentru ca plantele sa se hraneasca.

Exista si varianta ingrasamintelor achizitionate din magazinele de profil, asa cum sunt cele de la NuOricum. Despre administrarea corecta a acestora, in vederea obtinerii unor rezultate rodnice, se poate documenta fiecare, in functie de tipul culturilor de legume pe care le au in vedere pentru acest an. Se adauga la toate acestea si insecticidele, erbicidele si diversele tratamente care alunga riscul de imbolnavire a plantelor, astfel ca vremea culesului sa fie incunutata de legume bogate si sanatoase.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306