Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Cum aflati cine este proprietarul unui domeniu web?

Cum aflati cine este proprietarul unui domeniu web?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 7 luni
Vizualizari
819

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ati petrecut mult timp gandindu-va la nume de domenii si ati incercat diferite instrumente si generatoare de nume de domenii. In fine, ati descoperit numele de domeniu perfect dar cand doriti sa il inregistrati descoperiti ca altcineva v-a luat-o inainte. Ce dezamagire!

Totusi, ar putea sa mai existe sperante inainte sa renuntati la acel nume de domeniu perfect si sa incepeti procesul de cautare de la zero pentru ca numele de domenii inregistrate pot fi inca disponibile daca stiti cum sa gasiti proprietarul. Prin urmare, in continuare va vom spune cum puteti afla cine este proprietarul unui domeniu web. Cel putin, puteti vedea daca mai aveti o sansa sa inregistrati numele de domeniu web dorit.

Oamenii investesc in nume de domenii din mai multe motive - de cele mai multe ori pentru a-si construi propriul site web pe acel domeniu insa uneori doar in scop de investitii. In unele cazuri poate fi pentru o idee de site web care fie nu se concretizeaza niciodata sau dupa un timp proprietarul nu mai este interesat de el.

Daca domeniul dorit de dvs. nu este utilizat si actualizat in mod activ atunci proprietarul poate fi bucuros de un cumparator interesat. Si chiar daca proprietarul foloseste in mod activ numele de domeniu, este posibil sa aveti in continuare o sansa daca sunteti dispus sa cheltuiti suficient pentru a-i face o oferta buna.

Oricare ar fi cazul, trebuie sa stiti ca veti cheltui mai mult pentru numele de domeniu decat daca ati opta pentru un nume de domeniu care nu este deja rezervat. Dar daca va doriti neaparat acel nume de domeniu, merita sa va incercati sansele.

Inainte de a afla daca puteti cumpara domeniul trebuie sa stiti pe cine sa contactati.

1. Vizitati site-ul web

In cazul in care domeniul are un website activ este mult mai usor sa il contactati. Prin urmare, accesati site-ul web si foarte probabil veti gasi informatii de contact sau detalii despre afacere in pagina Despre noi. Alternativ, domeniul poate fi chiar de vanzare, avand afisate pe website detalii de contact sau un formular pe care il puteti completa. Daca sunteti norocos, aceasta este modalitatea cea mai simpla prin care puteti contacta proprietarul unui domeniu web.

2. Verificati directorul WHOIS

De fiecare data cand cineva inregistreaza un nume de domeniu, registrarul de domenii web care proceseaza vanzarea este obligat sa colecteze informatii de contact de baza. Aceste informatii sunt apoi trimise in directorul WHOIS, astfel incat sa existe o inregistrare a cine detine fiecare site online. Directorul WHOIS este, prin urmare, urmatoarea noastra oprire pentru a cauta proprietarul unui domeniu web.

Pentru domenii .ro puteti utiliza instrumentul de cautare WHOIS al RoTLD, iar pentru domenii internationale puteti utiliza unul dintre numeroasele instrumente precum DomainTools sau WHOis.net.

Introduceti numele domeniului pe care il cautati si derulati in jos pentru a gasi toate datele pe care directorul WHOIS le listeaza pentru acesta. In unele cazuri, acestea pot contine si informatiile de contact ale proprietarului. Chiar daca nu contin datele de contact ale proprietarului, vor include intotdeauna cel putin registrarul de domeniu si data de expirare a domeniului. Acest lucru va permite sa stiti daca domeniul va fi reinnoit in curand.

Daca da, ati putea sa-l cumparati mai ieftin cand expira decat daca il cumparati direct de la ei dar acest lucru se intampla doar daca domeniile nu se reinnoiesc. Oricum, cunoasterea registrarului de domenii web va permite sa faceti urmatorul pas.

3. Contactati registrarul de domenii web

Multi registrari de domenii (cum este si HostX) ofera acum protectia WHOIS (sau confidentialitatea numelui de domeniu) ceea ce impiedica ca informatiile personale ale proprietarului sa fie listate in directorul WHOIS. Scopul acestui serviciu este de a proteja informatiile de contact, ele putand fi preluate si utilizate pentru trimitere de SPAM sau alte activitati ilegale. Protectia confidentialitatii garanteaza siguranta datelor personale prin inlocuirea lor cu unele generice. Avand in vedere aceste prevederi ale legislatiei GDPR, directorul WHOIS nu mai este o modalitate fiabila de a gasi informatiile personale de contact ale proprietarului domeniului.

Aceasta inseamna ca in multe cazuri nu veti putea afla direct cine este proprietarul prin intermediul WHOIS dar veti putea afla la cine au inregistrat domeniul. Accesati site-ul web al registrarului de domenii si cautati informatiile de contact ale acestuia. Apelati-i telefonic sau scrieti-le un e-mail pentru a le spune ce domeniu va intereseaza sa cumparati si rugati-i sa transmita informatiile dvs. proprietarului. Registrarul detine datele de contact ale proprietarului si ii va putea transmite mesajul fara a incalca nicio problema de confidentialitate.

Urmatorii pasi

In acest moment aveti 3 cai de urmat:

1. Contactati proprietarul numelui de domeniu

Daca unul dintre pasii de mai sus va conduce la proprietarul site-ului este timpul sa il contactati. Scrieti un e-mail prin care il anuntati ca sunteti interesat sa achizitionati domeniul. Pentru a nu parea SPAM, asigurati-va ca e-mailul dvs. transmite seriozitate si profesionalism. Daca aveti o adresa de e-mail profesionista creata cu un nume de domeniu pe care il detineti, aceasta va parea mai legitima decat una dintr-un cont Yahoo.

Asigurati-va ca e-mailul dvs. include:
  1. Informatiile dvs. de contact
  2. - atat e-mail, cat si telefon, astfel incat sa fie usor sa fiti contactat.
  3. Un limbaj care arata clar ca sunteti dispus sa platiti
  4. - este posibil sa nu doriti sa includeti inca o anumita oferta dar este mai probabil ca proprietarul sa raspunda daca stie ca aceasta este o oferta de afaceri autentica.
  5. Ceva care sa va demonstreze legitimitatea
  6. - cum puteti demonstra ca sunteti o persoana reala, cu intentii serioase? Poate un link catre un site web pe care il rulati deja sau un profil LinkedIn.
Oamenii primesc o multime de e-mailuri spam, asa ca doriti sa clarificati ca sunteti o persoana reala, cu un interes real. Daca reusiti acest lucru, sansele de a obtine un raspuns sunt mult mai mari.

2. Apelati la un broker de domenii web

Daca nu ati reusit sa gasiti informatiile de contact ale proprietarului sau daca le aveti dar doriti in continuare ajutor pentru a naviga in procesul de a face o oferta, puteti apela la un broker de domenii web. Afaceri precum Sedo si Brannans exista special pentru a ajuta la gestionarea ofertelor dintre vanzatorii si cumparatorii de domenii web.

Daca nu aveti experienta in cumpararea unui nume de domeniu, acestia va pot ajuta sa aflati un pret rezonabil pe care il puteti solicita, sa gasiti persoana potrivita pe care sa o contactati si sa va asigurati ca procesul de cumparare parcurge pasii corespunzatori, astfel incat toata lumea sa fie fericita la sfarsitul acestuia. Exista o multime de escroci in lumea tranzactiilor online iar brokerii online va pot ajuta sa ii evitati pe cei din industria numelor de domenii.

3. Luati in considerare un nou nume de domeniu

Chiar daca urmati toti acesti pasi, exista sansa ca persoana care detine acel nume de domeniu in prezent sa nu vrea sa vanda sau sa ceara un pret mare pe care sa nu il puteti plati. In acest caz, nu sunteti singura persoana care trebuie sa gaseasca o alternativa la numele de domeniu dorit. Luati in considerare noile TLD-uri (extensiile noi de domenii), care v-ar putea ajuta sa gasiti un alt nume de domeniu creativ. S-ar putea sa gasiti unul chiar mai bun decat ideea dvs. originala.

Concluzie

Gasirea unui nume de domeniu perfect si care sa nu fi fost deja revendicat este dificila. Exista atat de multe site-uri web incat majoritatea numelor bune de domenii au fost inregistrate deja dar este totusi posibil sa puteti cumpara domeniul web pe care il doriti cu adevarat iar in caz contrar, putina creativitate sau flexibilitate va pot ajuta sa gasiti unul care sa functioneze la fel de bine.

Sursa imagine: pixabay.com

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro