Bucuresti

Cum ajută soluțiile KYC dezvoltarea pieței crypto?

Cum ajută soluțiile KYC dezvoltarea pieței crypto?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 2 saptamani
Vizualizari
104

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Despre criptomonede s-a scris foarte mult în ultimii ani în mass-media, iar subiectul este mereu popular și în social media. Cu suisuri și coborâșuri, ca în orice sector legat de domeniul financiar, domeniul crypto s-a tot dezvoltat și consolidat. Există păreri pro și contra despre monedele digitale, dar cert este că piața crypto a tot crescut ca volum, ajungând la valori extrem de ridicate, puține persoane anticipând un astfel de curs al acestor investiții.

Se vorbește tot mai mult despre nevoia de reglementare a pieței crypto, despre necesitatea de maturizare, pentru ca și mai multe persoane să aibă încredere în sistem. Criptomonedele sunt evident bazate integral pe tehnologie, fiind parte din mediul digital. Astfel, este nevoie de o serie de soluții software performante, pentru ca tot mediul crypto să fie posibil. Înainte de orice, este nevoie de siguranță maximă a tranzacțiilor și a portofelelor în care sunt păstrare valorile exprimate in bitcoin, ether și orice alte criptomonede bazate pe blockchain.

Soluțiile KYC sunt esențiale pentru piața crypto, deoarece ajută persoanele implicate să dețină portofele care validează inclusiv cerințele legislației în domeniul financiar. Cu cât măsurile anti fraudă și anti spălare de bani sunt mai bine implementate în acest sector, cu atât încrederea generală va crește, iar instituțiile financiare tradiționale (băncile) vor fi mai dispuse să relaționeze cu zona crypto, ceea ce se pare că ar fi în beneficiul tuturor.

Soluția Qoobiss – kyc crypto are drept principal obiectiv să combată organizațiile criminale din a folosi entități financiare și nefinanciare pentru spălare de bani, terorism financiar sau alte activități ilegale. Programul este dezvoltat pentru a face față tuturor provocărilor actuale de pe piața financiară digitală și ajută de asemenea clienții să realizeze procesul de verificare identitate cât mai rapid și plăcut.

"Schimburile de crypto și portofele digitale s-ar putea să fie o soluție viabilă pentru serviciile bancare obișnuite. Pentru a fi folosită la scară largă, criptomonedele trebuie să urmeze protocoalele KYC Crypto. Prin implementarea acestora, afacerile digitale vor avea acces la informații concrete despre clienți astfel încât să îi respingă pe cei care au încălcat legea. Soluțiile KYC Crypto sunt eficiente pentru a evalua riscurile implicate într-un schimb, ajută la stabilizarea pieței și încurajează utilizarea în siguranță a criptomonedelor. Qoobiss creează soluții pentru înregistrarea rapidă a utilizatorilor pentru cele mai noi trenduri digitale", se menționează pe pagina oficială de prezentare a soluției Qoobiss – KYC Crypto.

Cum funcționează software-ul Qoobiss AML / KYC?


Există 4 pași esențiali pentru ca procesul să fie realizat cu succes. Mai întâi, se realizează partea de verificare identitate, 100% online. Qoobiss are capacitatea de a verifica în mod automat diferite tipuri de documente de identitate, din Romania si Moldova. Ulterior, datele clientului sunt extrase folosind AI (inteligența artificială) pentru a-i verifica identitatea. Procesul se realizează în timp foarte scurt, deci clientul nu va avea un disconfort.

Pentru ca identitatea personei să fie verificată complet, clientul trebuie să capteze un selfie, o fotografie cu fața, în anumite condiții indicate de aplicație. Tehnologia de ultimă generație folosită de Qoobiss asigură faptul că o persoană reală este implicată în procesul de înregistrare, eliminându-se tentativele de fraudă (folosirea unor fotografii ale altor persoane).

Qoobiss compară poza din cartea de identitate cu cea din selfie. Se folosește tehnologie biometrică pentru a preveni furtul de identitate. Mai departe, Qoobiss verifică dacă informațiile clientului se regăsesc în bazele de date AML (Anti-Money Laundering). Astfel, se poate ajunge la rezultate de excelență în lupta împotriva criminalității financiare din lumea crypto.