Bucuresti

Cum alegi dimensiunea corectă a saltelei: 5 ponturi

Cum alegi dimensiunea corectă a saltelei: 5 ponturi

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
402

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Salteaua pe care dormi este extrem de importantă, atât pentru calitatea somnului, cât și pentru sănătatea generală. Multe persoane aleg salteaua în mod greșit, fără să se informeze în prealabil cu privire la aspectele de care ar trebui să țină cont. Dacă și tu urmează să cumperi o saltea, citește cu atenție informațiile de mai jos și pune recomandările în practică. Astfel, te vei asigura că vei avea un somn bun și odihnitor în fiecare noapte, fără dureri de spate sau senzația de membre amorțite.

Iată de ce să ții cont când alegi o saltea pentru pat!

1. Ia în calcul câte persoane vor dormi pe saltea

Multe persoane fac compromisuri când vine vorba de dimensiunile saltelei. Chiar dacă dorm în doi (cuplu) sau chiar în trei (cuplu + copil), consideră că se vor descurca foarte bine și cu saltea mai mică. Ei, bine, trebuie să știi că dimensiunea corectă a saltelei, aleasă în funcție de numărul de persoane, poate face diferența dintre un somn chinuitor și un somn extrem de odihnitor și confortabil. Așadar, dacă în pat vor dormi două persoane, alege o saltea cu doi metri lungime și minimum 1,40 metri lățime. Ideal, cumpără o saltea cu lățimea de 1,60 metri. Iar dacă știi că cei mici se vor alătura din când în când în pat, optează pentru o saltea cu lățimea de 1,80 metri.

2. Ia în considerare ce greutate va suporta salteaua

Deși silueta ta poate varia în timp, statura ta și greutatea medie de până acum îți pot oferi un indiciu destul de clar. Dacă tu și partenerul aveți o statură medie, aproape orice saltea vă va satisface nevoile. Cu toate acestea, dacă aveți o statură solidă, optați pentru saltele de pat suficient de încăpătoare, care să vă permită schimbarea poziției și întinderea confortabilă a membrelor.

3. Ține cont de poziția în care obișnuiești să dormi

Dacă ești pus în postura de a alege un pat doar pentru tine, unul dintre criteriile de bază ar trebui să fie stilul tău de dormit. Fiecare persoană are o postură preferată, în care adoarme cel mai ușor și doarme cel mai comod. Dacă dormi în poziție fetală sau drept, cu membrele pe lângă corp, având un somn liniștit și calm, poți alege o saltea cu lățimea de 90 de centimentri.

Iar în cazul în care ai un somn agitat și îți place să îți întinzi mâinile și picioarele în somn, cumpără o saltea care să nu-ți îngreuneze mișcările – 1,20 sau 1,40 m sunt dimensiunile ideale. De asemenea, dacă simți că salteaua ta actuală nu este confortabilă pentru postura în care dormi cel mai des, poți găsi dimensiuni diferite la saltelele superioare sau „toppere”. Acestea sunt produse care se aplică peste salteaua principală, modificând ușor textura suprafeței pe care dormi. Astfel, indiferent dacă îți place să dormi pe burtă, pe spate sau pe o parte, vei dormi extraordinar de bine!

4. Nu uita să ții cont de pat

Deși este un aspect evident, multe persoane îl ignoră. Dimensiunile patului pe care urmează să așezi salteaua sunt esențiale. În cazul în care ai un dormitor mic, este indicat să alegi un pat și o saltea care să nu ocupe tot spațiul disponibil. Ai nevoie de loc atât în părți, cât și la picioare, pentru a avea un somn odihnitor. Iar dacă ai un dormitor generos, optează cu încredere pentru un cadru de pat cu doi metri lungime și cel puțin 1,60 metri lățime. Salteaua trebuie să se potrivească perfect pe acest cadru, pentru ca somnul să fie sigur, confortabil si fără accidente.

În final, după ce alegi dimensiunile potrivite pentru saltea, va veni momentul să ții cont și de material (arcuri sau spumă cu memorie) și fermitate (saltea moale, medie sau tare). Nu ignora nici aceste elemente!

Sursa foto: pexels.com/photo/interior-of-cozy-bedroom-decorated-with-white-curtains-and-creative-lamps-6585759/

Filtre articol

Categorie articol: Mobila si accesorii