Bucuresti

Cum alegi firma pentru verificări şi revizii gaze

Cum alegi firma pentru verificări şi revizii gaze

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
890

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În momentul în care se cumpără sau se construieşte o casă ori se achiziţionează un apartament, fiecare dintre noi se asigură de faptul că există toate utilităţile necesare. Acestea includ racordul la sistemul de apă şi canalizare, alimentare cu energie electrică şi branşament la reţeaua de furnizare a energiei electrice.

Dintre toate acestea, o importanţă deosebită o prezintă racordul la reţeaua de furnizare a gazelor naturale. Desigur, nu este necesar doar branşamentul, periodic sunt necesare şi revizii şi verificări ale tuturor echipamentelor ce funcţionează alimentate de gaze naturale. Se impune astfel alegerea unei firme specializate care să efectueze aceste verificări, întrucât sarcina întreţinerii instalaţiilor de gaze revine consumatorilor şi nu distribuitorului sau furnizorului de gaze naturale.

Criteriile în baza cărora se face selecţia firmei ce vor face verificările la instalaţiile de gaze se bazează pe specializare şi experienţă profesională. Personalul firmei ce va efectua reviziile trebuie să fie specializat, iar firma trebuie să aibă autorizaţia ANRE – Asociaţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei.

Perioadele la care trebuie efectuate verificările tehnice la instalaţia de gaze sunt reglementate o dată la 24 de luni, atât la instalaţia efectivă cât şi la echipamente precum centrale termice ori alte dispozitive alimentate cu gaze naturale. În cazul în care proprietarul observă pierderi sau scăpări de gaze, verificările vor fi făcute imediat, chiar dacă nu a ajuns la termen perioada de 24 de luni.

Firma care va efectua verificările va trebui să întocmească o fişă de evidenţă a lucrărilor şi intervenţiilor tehnice periodice asupra instalaţiei de gaze, în numărul de exemplare necesar, în aşa fel încât atât distribuitorul de gaze, furnizorul, firma de verificări cât şi proprietarul să aibă o evidenţă a reviziilor efectuate.

De obicei apelăm la prieteni, cunoştinţe sau vecini pentru recomandări în ceea ce priveşte firma de verificări a instalaţiilor de gaze. Soluţiile pot fi găsite însă foarte uşor şi online. O căutare simplă de tipul verificare gaze Bucuresti – spre exemplu – oferă variante multiple oricărui proprietar ce vrea să aleagă o firmă profesionistă de verificări.

Verificarea tehnică a instalaţiei de gaze este o necesitate, nu un moft. Atât pentru siguranţă cât şi pentru funcţionalitate, reviziile tehnice la echipamente alimentate de gaze naturale şi la întreaga instalaţie dintr-o locuinţă trebuie efectuate la timp. Alegerea firmei de verificări este prin urmare o misiune pe care trebuie să şi-o impună fiecare consumator, atât pentru siguranţa sa cât şi a celorlalţi.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306