Bucuresti

Cum alegi fotograful potrivit pentru evenimente speciale?

Cum alegi fotograful potrivit pentru evenimente speciale?

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 12 luni si 1 zi
Vizualizari
189

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Un eveniment special din viața ta este cu totul deosebit dacă alegi să păstrezi toate momentele frumoase sub forma unor fotografii. Magician al amintirilor de neuitat, fotograful este cel care trebuie să transpună în imagini fiecare cadru spontan ce compune o poveste minunată. Indiferent că vorbim de nuntă, botezul unui copil, o petrecere aniversară ori alt eveniment, trebuie să ai în album poze încadrate perfect și cu un fundal bine atent. Există numeroși amatori de poze inedite care ies în evidență cu peisaje ce îți taie răsuflarea, însă pentru o ocazie specială trebuie să alegi un fotograf care să surprindă și momente cheie, detalii, stări de spirit, emoții și bucurie. Iată de ce trebuie să ții cont atunci când cauți un adevărat profesionist:

Stilul fotografului

Poate că nu ai acordat până acum atenție acestui lucru, însă fiecare persoană are un stil aparte în meseria pe care o practică. În cazul fotografilor, unii dintre ei realizează poze clasice, în care toți oamenii sunt frumos așezați, în timp ce alții merg pe tipul imaginilor originale, cu multe instantanee care să surprindă atmosfera evenimentului. Dacă te gândești că vrei să ieși perfect în orice fotografie și să stabilești toate detaliile înainte de a face o fotografie, mergi pe prima variantă, iar dacă vrei să revezi în imagini exact povestea unei petreceri, optează pentru un fotograf spontan.

Gradul de experiență

Un adevărat artist nu trebuie să iasă în evidență prin recunoaștere profesională ori diplome, ci prin imaginile făcute. Așadar, analizează cu atenție portofoliul ca să-ți faci o idee despre un anumit fotograf. Vizitează site-ul web și paginile de pe rețelele sociale ca să vezi cât mai multe poze diferite și să-ți formezi o imagine de ansamblu asupra tuturor serviciilor de care poți beneficia pentru evenimentul tău.

Nivelul de experiență trebuie să reflecte mai degrabă priceperea acestuia pe un anumit stil de fotografie căutat de tine. Ține cont că dacă lucrezi cu o persoană care îți înțelege nevoile vei ajunge foarte ușor la rezultatele dorite. De pildă, un fotograf foarte bun pe peisaj s-ar putea să nu ofere aceeași calitate a imaginilor la o nuntă, unde stilul de lucru este diferit.

Cunoștințele tehnice

Dacă alegi un fotograf de evenimente precum George Brailoiu vei descoperi că, în spatele unor imagini superbe, se ascund ani de studiu a cadrelor, luminilor, diafragmelor sau focalizărilor. Pentru a crea cele mai frumoase amintiri este important ca fotograful ales să aibă imaginație, creativitate, spirit ludic și, cel mai important, tehnică. Un profesionist nu lasă aparatul să decidă pentru el, oricât ar fi de performant, ci știe unde este focusul, ce trebuie să fie expus în poză și să fie încadrat.

Tot la capitolul cunoștințe tehnice intră și editarea imaginilor, aceasta fiind o parte esențială din munca unui fotograf. Micile corecții de culoare sau încadrarea sunt necesare pentru un rezultat perfect, așa că nu accepta un fotograf care îți dă pozele direct din aparat.

Nivelul de implicare

Probabil te întrebi cum ai putea verifica acest lucru înainte de a lucra cu un fotograf? Simplu, prin prisma albumelor și a imaginilor din portofoliul său. Poziția personajelor dintr-o poză este definitorie pentru profesionalismul unui fotograf de nuntă, de exemplu. La fel ca și celelalte detalii care apar pe fundal, îi poți da seama foarte ușor cât de mult s-a implicat să-i îndrume ori să-i așeze pe oameni astfel încât să poată obține cel mai bun cadru.

De asemenea, o șuviță de păr lăsată la întâmplare, apropierea sau depărtarea personajelor într-un mod greșit sunt lucruri care pot strica cea mai frumoasă fotografie. Analizează cât mai multe detalii de acest gen și stabilește dacă fotograful ales pune suflet și depune suficient efort pentru ca din pozele lui să reiasă emoțiile și trăirile personajelor.

Bugetul


Un preț ridicat nu îți va garanta cel mai bun fotograf, iar acest lucru este valabil și în situația unor costuri mici. Este necesar să pui întotdeauna accent pe raportul calitate-preț și să încerci să ai un buget mediu. Totodată, nu uita că și negocierea este parte a selectării unui prestator de servicii, așa că ia în considerare acest aspect pentru întâlnirea cu fotograful ales.

În alegerea persoanei potrivite nu uita că fotograful trebuie să vină cu ceva în plus pentru ca tu să primești ceva mai mult decât un album cu poze. Trebuie să fii ascultat și pe deplin înțeles ca să obții amintiri memorabile, nu doar văzut prin obiectivul unui aparat de fotografiat.

Sursa foto: cdn.pixabay.com/photo/2015/02/18/07/35/photographer-640419_1280.jpg